tiistai 12. elokuuta 2014

Uusi perheenjäsen

Kaapon lähtö oli tiedossa jo yli puoli vuotta sitten, mutta mitä lähemmäksi sen aika tuli, sitä enemmän sitä tuli murehdittua. Mulle sopiva selviytymiskeino oli toiminta. Heinäkuun puolivälissä yövuoron hiljaisina hetkinä aloin tutkia löytökoirasivuja ja päädyin Rescueyhdistys Kulkureiden sivuille lukemaan itku silmässä kotia etsivien koirien kuvauksia ja tarinoita.


Lainasin sivuilta tietoa yhdistyksen toiminnasta; yhdistys siis työskentelee kulkukoira- ja kissapopulaation vähentämiseksi sekä olemassaolevien eläinten olojen ja kohtelun parantamiseksi mm. sterilisaatioprojekteilla ja eläinten adoptoinneilla. Yhteistyömaita ovat Romania ja Viro.
Adoptiot eivät ratkaise ongelmaa mutta tarjoavat mm. vaihtoehdon lemmikin hankkimiseen kestävän kehityksen keinoin.


" Visiomme on maailma, jossa eläinsuojeluyhdistyksiä ei tarvita, jossa jokaisella lemmikillä on oma koti ja jokaisen eläimen kokonaisvaltainen hyvinvointi osataan ottaa huomioon."


Meille oli heti selvää että pentua ei hankittaisi, tällä hetkellä ei ole aikaa tiheään ruokailurytmiin yms. pentutouhuun.
Löysin ensin yhden sopivan ehdokkaan, josta alettiin käydä neuvotteluja, mutta pienen Pamelan sijaiskoti Romaniassa halusikin pitää koiran itse.
Mieskin alkoi siinä lämmetä ajatukselle ja kävi ilmi että molemmat oltiin isketty silmämme sivustolla samaan pikkukoiraan, joka muutaman päivän yhteydenottojen ja harkinnan jälkeen varattiin meille.


Tässä esittelyä nettisivuilta:
Little Miss Honey on n. 3-4 vuotta ja steriloitu.
On varmasti joskus asunut omassa kodissa, ei jännitä ihmistä ja viihtyy sylissä paremmin kuin hyvin.
Jostain syystä tämä pikkukoira päätyi Bragadirun kunnalliselle tarhalle, jossa selviytymismahdollisuudet ovat huonot pienelle kiltille koiralle. Honey pelastettiin ja vietiin turvaan Glinan tarhalle.


Honey on alle 35 cm korkea ja painaa 6-7 kg.
Silloin kun sitä jännittää, jähmettyy se paikalleen. Se ei murise, ärise eikä hauku tai uhittele, se vaan on. Se turvautuu selkeästi ihmiseen ja kulkee perässä kuin huomaamatta koko ajan. Sillä on lempeä, pehmeä ja kiltti luonne ja sen kohteliaita lähentymisiä on vaikea vastustaa.


Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ja Honey selviää viimeisistä tautitesteistä juuri ennen lähtöä, se lentää Romaniasta Suomeen heti seuraavana päivänä kun ollaan palattu reissusta kotiin. 
Nyt pidetään peukkuja että kaikki sujuu hyvin eikä mitään esteitä matkustamiselle tule, niin että saadaan tyttö omaan kotiin hemmoteltavaksi.

Kuvat ovat Kulkureiden sivuilta Little Miss Honeyn esittelystä.

4 kommenttia:

 1. Oo mä niin ooan että pääsen näkeen sen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt et läpäisee eläinlääkärin testit että pääsee tuleen!!!

   Poista
 2. Voi mikä söpö suloinen ❤️ näyttää kovasti ihmisrakkaalta , ystävälliseltä ja uskolliselta ! Toivottavasti saatte pian hauvelin kotiin !

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti käy hyvin koiran kanssa ja se saa teiltä kodin.

  VastaaPoista