perjantai 31. heinäkuuta 2015

Moninkertaiset bileet

Oltiin mökillä pari yötä juhlistamassa montaa eri asiaa; ensinnäkin Ida lentää taas viikon kuluttua yli puoleksi vuodeksi ulkomaille, joten vietettiin läksiäisiä ja samalla aitoa meksikolaista tortillailtaa.
Sitten sattui mulla olemaan synttärit ja lisäksi on odotettu sitäkin että olisi enemmän väkeä paikalla, niin saataisiin Kaapon tuhkat ripoteltua.
Lisäksi vielä nostettiin maljat Amandan opiskelemaan pääsylle, vaikka hän itse ei päässyt nyt paikalle samoin kuin mieskään, koska heillä oli työvuorot.
Alkuvalmisteluja käynnissä, ihana mausteinen chili sin carne porisi hellalla monta tuntia ja kokit paistoivat tortillalätyt itse durum- ja maissijauhosta tehdystä taikinasta, nyt eivät olleet mitkään Santa Maria- juhlat kyseessä;) Itsetehty guacamole on myös niin hyvää.Oli kyllä tosi herkkua ja jälkiruoaksi syötiin jätskiä ja mansikoita, ja pysyttiin myös aikaisemmalla tän kesäisellä pääsiäismunalinjalla koristelussa.


Ruokaa piti vähän sulatella, joten Reinotossu-jalkapallon maailmanmestari valmensi ensin joukkuettaan ja sitten seurasi mökkimestaruusottelu. VV-joukkue Venla ja Vili taisivat voittaa...


Siirryttiin vähän hartaampiin tunnelmiin ja siunattiin Kaapon tuhkat mökkimaastoon, siitä alkaa olla kohta tasan vuosi kun Kaapo lähti koirataivaaseen. Iines-noutajan tuhkat ripoteltiin aikoinaan järveen, mutta Kaapo ei ollut ollenkaan innokas uimari, joten se pääsi grillipaikan läheisyyteen.


Harrasta tunnelmaa häiritsi vähän se, että mä osuin seisomaan nokkospuskaan. Meillä nyt tää touhu on vähän tällaista omanlaista, marsujakin on kastettu juhlamenoin aiemmin, paheksukoon ken haluaa...
Toisena päivänä saatiin vähän hommiakin tehtyä, nuoriso kävi kylillä mm. vartavasten kannattamassa legendaarista Vinhan kirjakauppaa ja mä uituani melko viileässä järvessä siirryin parvekkeelle konttaamaan ja ryömimään lattialle ja sain vähän maalattua kaidetta.


Hiukan hankala työskentelypaikka, joten enempää en tällä kertaa saanut aikaan. 
Illalla oli tarjolla herkullinen grilliateria.


 Syötiin lampaanfilettä, salaattia uunikasviksilla ja kikherneillä, minttukastiketta, täytettyjä herkkusieniä, maissia, tarjolla oli myös pieniä juustomakkaroita ja grillitassuja, joita Lindan pitää saada kerran kesässä.
Nyt jaksaa taas paremmin jatkaa töitä huomenna, vaikka univelkaa vielä riittää.


6 kommenttia:

  1. Niin lapset reissaa , voi sentään ! Ihana, kun Kaapolle löytyi paikka ❤️ Ja nam mitä grilliherkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapon uurna on tosiaan jo kohta vuoden odottanut seremonioita, nyt saatiin hautajaisetkin pidettyä vihdoin ja Honey oli mukana uutena mökkeilijänä, ei tietenkään korvaa Kaapoa mutta on erilainen jatkaja koirien sarjassa...

      Poista
  2. Mahtavia elämänmakuisia mökkikuvia ja tunnelmia, näitä oli kiva katsella. Onneksi on tällä kertaa massukin täynnä noita herkkuja katsellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli kun pääsi itse valmiiseen pöytään;) Hyvää viikonloppua, mä valmistaudun työiltoihin...

      Poista
  3. No nam mitkä tarjoilut! Mä äsken väitin, että ei ole nälkä, mutta perun puheeni näitä kuvia katsottuani :)

    Me ollaan pistetty kahden koiran tuhkat samaan hautaan ja istutimme siihen päälle puun ja lähelle muutaman muun samanlaisen puun. Se koirien muistopuu on mokoma jäänyt tosi kitukasvuiseksi verrattuna sisaruspuihin, taitavat hurtat pureskella juuria vielä rajankin takaa kuten niillä oli eläessäänkin tapana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on parille pikkukoiralle kaivettu haudat ja niillä on muistokivet mutta noutajan ja bulldogin meneviä kuoppia on liian raskas kaivaa juurakkoiseen maahan...mutta on muistelupaikat kuitenkin mökillä. Ei kyllä nälkä jäänyt kun tytöt kokkasivat;)

      Poista