sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Hiljaiseloa

Mulla on tässä meneillään erikoiset työvuorolistat, alkuviikosta oli kaksi yötä ja vapaat ja heti perään jatkuu neljä yövuoroa. Kävin välillä mökillä lepäilemässä mutta ei sitä oikein kannattanut yrittää siirtyä normaalirytmiin, joten kukun tässä toista viikkoa yöt ja oon päivät aikalailla poissa pelistä.


Otin KappAhlista ostamani trikoohousut työkäyttöön, kun ovat niin hyvät ja joustavat pyjamanhousut yövuoroissa.

Naapuritalojen pihoilla joka kesä kukkii niin upeasti tuo iso jasmiinipensas, että sitä pitää aina oikein pysähtyä nuuskimaan.

Ainoan aurinkoisen päivän mä nukuin, mutta Honey ja linnut nauttivat auringonotosta miehen kanssa.

Kirjastossa poiketessa kävin ostamassa Sokoksen bonuksilla pientä kivaa, Essien tarjouskynsilakkaa yms. tarpeellista.Mökillä mulla oli seurana äiti, jonka kanssa otettiin rauhallisesti, lueskeltiin, käytiin vähän kävelyillä ja poimittiin kukkia ja ihailtiin luontoa. Pari katkennutta pionia otettiin silmäniloksi sisälle maljakkoon.
Äiti eli Muumi kerää myös kauniin mallisia kiviä mökin seinustalle ja hänellä on kaikenmaailman kasvi-, lintu- ja hyönteiskirjat, joista voi aina tarkastaa mikä perhonen lensi tienvarressa yms. mikä jää mietityttämään.Uskaltauduin myös uimaan ja toin samalla koristeeksi yhden lumpeenkukan, joka säilyi hyvänä terassilla vesikulhossa. Vesi oli yllättävän lämmintä, lämpimämpää kuin ilma.
Kyllä järvessä uiskenteleminen on niin ihanaa, tekisi mieli lainata jo edesmenneen huippukohteliaan vanhan sukulaisherrasmiehen sanoja; aina tullessaan uimasta hän lausui: "Kiitos järvi". Hän olikin tehnyt pitkän elämäntyönsä suurlähettiläänä eri maissa ja hallitsi käytöstavat ja myös kiittämisen.

Mökissä oli verrattain viileää ja mulla oli käytössä vanha, reteä hupparini josta ei kimalletta puutu.
Heti taas kaupunkiin palatessa ja yötöihin pyöräillessä pitikin ottaa käyttöön luottoasuna toimiva kunnon sadetakki.
Kivahan se on nukkua päivät kun ulkona sade ropisee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti