torstai 9. heinäkuuta 2015

Loma on muisto vain

Taas ollaan tiukasti arjessa ja työrutiineissa kiinni, onneksi sentään välillä on sellaistakin vapaata että ehtii mökille, mutta nyt näyttää siltä että seuraava viikonloppuvapaa on vasta elokuussa ja silloinkin pelkkä lauantai. Nää on näitä vuorotyön iloja...


Viimeisenä lomapäivänä oli vielä helteistä ja ehdittiin ilta lueskella parvekkeella Honeyn kanssa, se tosin otti pöydän haltuunsa kun siihen paistoi mukavasti aurinko.

Aloitin kevyesti yövuoroilla ja siinä kesken kaiken mut raahattiin puoliunessa Ikeaan valitsemaan uutta mökkisisustusta, josta on tulossa vielä kuvia ja postausta myöhemmin. Lihapullilla käytiin myös samalla reissulla.

Yöllä oli töissä kuuma kun ilmastointi ei toiminut, välillä piti poiketa parvekkeella viilentävällä Pepsillä.

Ruusut innostuivat kukkimaan lämpimillä ilmoilla ja ehdin nauttimaan niistäkin kaupungissa.


Valvontavapaalla pääsin mökkeilemään hyvän sään aikana kiitos Idan, joka vaivautui kyytimään mut ja Honeyn nukkumaan viileään metsän siimekseen. Honey oli kyllä uninen kun piti jo aamulla aikaisin herätä mun päästyäni yövuorosta, mutta kun valjaat puetaan niin se tajuaa että nyt lähdetään autoilemaan ja virkistyy.

Mökillä Maija Mehiläinen heräsi talviunilta ja avasi vetoketjunsa kun tuli tarpeeksi lämmintä sisätiloihinkin.

Päästiin tosiaan hellelukemiin Ruovedelläkin ja kastoin rohkeasti talviturkkini ja uiskentelin pitkään joka päivä.

Sisko varsinkin käyttää kaikki tarjoukset hyväksi ruokakaupassa ja tällä kertaa löytyi pääsiäiskarkkeja hyvällä alennuksella, joten niillä herkuteltiin;)


Mökkimaisemissa kasvaa valeriaanaa, joka on vanha rohtoyrtti, unilääkkeeksikin käytetty ja ymmärtääkseni se ei ole kovin yleinen kasvi.

Mökillä herkuteltiin grilliruoalla ja Honeykin jo tietää mihin kannattaa parkkeerata itsensä. Kaupungissakin grillattiin pihvit, mutta lihanuijaa ei löytynyt sitten mistään, joten vasaralla nuijittiin ( ja lihanuija olikin sitten Amandalla lainassa kun oli murskannut sillä keksejä juustokakun pohjaan).

Mun kulkureitilleni on ilmestynyt uudet taideteokset, vähän harmi kun sen mun suosimani vuohenkuvan päälle oli maalattu. Mutta mä tykkään oikeasti tollaisista graffiteista joihin on nähty vaivaakin, eikä vaan töhritty että poliisi on sika tms.


4 kommenttia:

 1. Hyvät hellelukemat sattui mökkireissullesi. Meilläkin oli viime viikonloppu lämmin, vaikka ei tuollaisiin lukemiin päästy.

  VastaaPoista
 2. Se olikin yhden päivän ilo, seuraavana jo sateli ja oli pilvistä:(

  VastaaPoista
 3. Miten juuri suurisiivosin nuo ainoat kaksi aurinkoista päivää. No hyvä että tuli kerralla kunnossa siivottua, mutta nyt jo hieman harmittaa. Monen loma on mennyt pettyneissä merkeissä. Toivotaan vielä ihania aurinkoisia viikonloppuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se aurinko välillä paista vaikkei niin helteistä olisikaan, toivotaan ainakin:) hyvää viikonloppua!

   Poista