torstai 16. heinäkuuta 2015

Kesäretkellä Turussa

Käytiin ajelulla Turussa ja vietiin samalla Linda ja Vili tavaroineen kotiinsa.
Putkiremontti valmistui opiskelijakämpässä kesäkuun alussa ja nyt oli käytössä tilavampi kylppäri kunnon suihkutiloineen ja oikea keittiö helloineen päivineen. Säilytystila tosin väheni, mutta näköalat ja sijainti ovat kuitenkin hienot.Ikkunasta näkee merelle ja voi seurata Ruotsin laivojen kulkua ja talossa on vielä vanha tunnelmallinen häkkihissi.
Käveltiin sieltä keskustaan syömään ja matkan varrella patsasteltiin ja katsasteltiin maisemia ja jokirantaa.

Ilma oli aika synkkä ja eikös ruvennutkin satamaan kun ehdittiin mahduttautua syömään Tinton terassille. Oltiin osittain päivänvarjon alla, mutta miehet kyllä vähän kastuivat syödessään lämpimässä kesäsateessa. Onneksi kuitenkin ruoka oli erinomaista. Ida veteli salaattia ja parsakeittoa ja muut ottivat gourmetpizzat, mulla oli pekonia, homejuustoa ja päärynää täytteenä.
Jatkettiin matkaa tihkusateessa ja katseltiin joen rannassa olevia markkinakojuja ja käveltiin torin kautta takaisin.Tultiin ajoissa kotiin eikä ehditty tällä kertaa mihinkään sukuloimaan, kun mies oli menossa vielä yövuoroon. Tampereella oli aurinkoinen ilta ja koko päivän oli ollut hieno ilma kun me taas hakeuduttiin sinne sateeseen.
Pois lähtiessä oli vielä dramaattinen tilanne, kun huomasin rapussa vinttikerroksen ikkunassa itkemässä ja räpistelemässä linnun. Soitin vielä ovikelloa ja ilmoitin hätätilanteesta ja nuoripari jäi sinne pelastustoimiin, joissa oli vaadittu aikaa ja rohkeutta ja kaikki kolme olivat paniikissa, mutta lintu oli lopulta saatu parvekkeen ovesta lentoon.

2 kommenttia:

  1. Turku on kyllä niin kaunis kaupunki ja oi nuo pizzat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi melkein joku kerta änkeä itsensä Lindalle yöksi että ehtisi vähän katsella nähtävyyksiä ja kierrellä kaupoissakin... Se on aina vähän sellaista puolijuoksua miesten kanssa;)

      Poista