keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesälinnut

Jo kevättalvella mun entinen työkaverini kyseli olisiko mun mahdollista ottaa hänen undulaattejaan hoitoon kuukaudeksi, kun hän lähtee kesälomalla kotimaahansa Marokkoon perheensä kanssa. 
Linnut olivatkin pari vuotta sitten meidän edellisessä työpaikassa ilahduttamassa vanhuksia, joten ovat tuttuja ennestään sieltä.


Ja vajaa viikko sitten Maija ja Eero muuttivat meille väliaikaisesti häkkeineen ja tarvikkeineen.
Sain ruokinnasta ja hoidosta ohjeita ja oon jo onnistuneesti siivonnut häkkiä päästämättä lintuja karkuun. Onneksi mulla on jo lomakin ohi ja vaikka menisin välillä yöksi mökille, on tyttöjä täällä tuuraamassa kun Idakin on vielä muutaman viikon Suomessa.Kiltti pariskuntahan tuo on ja visertelevät iloisesti ja innostuvat oikein kovaäänisiksi varsinkin jos ilta-aurinko sattuu pilkistämään sateiden välissä.
Yöksi häkin päälle levitetään niiden oma suojapeitto, niin ymmärtävät hiljentyä nukkumaan.


Aika lailla ne pöllyttelevät höyheniä ja niiden herkkuruoan hirssin roskia häkin ympäristöön, joten imuroimassa ja lakaisemassa saa olla tavallista useammin.
Ihmettelen vaan kuinka tipujen omistaja tyttöineen sai ison häkin raahattua busseilla toiselta puolen kaupunkia... Jos oltaisi tiedetty ettei heillä ole kyytiä niin oltais kyllä haettu linnut autolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti