sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Rippijuhlissa

Tänään lähdettiin aamulla inhottavassa vesisateessa ajelemaan Ruovedelle siskontytön Venlan rippijuhliin. Meillä ei noi lähdöt näköjään oikein onnistu putkeen koskaan kun on jostain kirkossa tapahtuvista juhlista kyse (huom. painajaismainen hautajaiskyyti keväällä) ja tällä kertaa erinäisten paniikkihetkien jälkeen astuttiin kirkkoon viisi minuuttia myöhässä...


Pääsin siunaamaan rakkaan kummityttöni ja hetki oli merkittävä, sillä joku vuosi sitten Venla oli vielä vakavasti sairaana. Nyt on hänestä kasvanut kaunis ja reipas nuori neito:)


Perinteisesti meidän porukka kävi moikkaamassa kirkon portilla päivystävää vaivaisukkoa ja poseeraamassa sen kanssa. Se on ollut ihan pakollinen juttu tyttöjen lapsuudesta asti ja niin munkin vaikkei silloin tosin otettu kuvia...


Juhlat järjestettiin kesäisessä kartanomaisemassa eikä sade haitannut ollenkaan, kun kaikki mahtuivat sisätiloihin.
Tarjolla oli erilaisia piirakoita, minipizzoja ja salaattia.


Mutta kakut vasta olivatkin mahtavia, ne oli teetetty tuttavalla ja niissä yhdistyi rippiristi ja rakas hevosharrastus sekä kilparatsastusura. Kaiken lisäksi ne olivat vielä harvinaisen hyvän makuisia, kinuskia ja mustikkaa sekä valkosuklaata.

Sateesta huolimatta joku kuva saatiin ulkonakin rippilapsesta.Muumikin oli mukana kuvissa, siinä hassuttelee muiden höpsöjen kantaäiti;) Lindastahan ei tunnetusti normaalia kuvaa yleensä myöskään saa.
Siinä olikin tän kesän virallisemmat juhlat, ei ole mitään häitäkään tiedossa lähipiirissä vähään aikaan. Seuraavaksi juhlitaan sitten juhannusta mökillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti