sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kotona ja korvessa


Edellinen viikko on mennyt lomaillessa alkuun kaupungissa, mutta jo hyvissä ajoin siirryin mökille juhannusta odottelemaan. Ruotsin kuninkaalliset häät seurattiin kuitenkin kotosalla, oli kerrankin aikaa keskittyä katselemaan juhlahumua, usein olen sivusilmällä vilkuillut viime vuosien vastaavia juhlia työvuorossa ollessani.

Työkaveri kävi kyläilemässä ja toi mun Oriflamelta tilaamani voiteet; jouluinen käsivoide ja vastapainoksi viilentävä kesäinen jalkavoide. Tilasin myös kivan huivin sieltä, mutta siitä nyt ei ole kuvaa.
Kävin myös kaupungilla pariin otteeseen alennusmyyntejä tutkailemassa ja herkullisen tuoksuisten vartalotuotteiden varastoakin tuli samalla täydennettyä.
Putiikki Rannalla-myymälästä poimin viimeisen ylellisen tiskiaineen mökille mukaan otettavaksi, siinäkin hyvä sitruunasoodan tuoksu. Mulle noi tuoksut on aina tärkeitä joka yhteydessä...


Taisi olla vuosi taukoa siitä kun viimeksi näin entistä työkaveria ja mentiin oikein ajan kanssa vaihtamaan kuulumisia, kesämaljoille ja syömään hyvin.

Mökille päästyä kävin heti tutkimassa mitä kukkia löytyy, ja ihana kielontuoksu tulvi heti sadesäällä rinteestä. Juhannusruusut eivät ole vielä lähelläkään kukkimista, ei maalla eikä kaupungissa vaikka nuppuja kyllä on valtavasti, että tuoksuja riittää onneksi vielä jatkossakin.


Honey ottaa mökilläkin rauhallisesti, vaikka se saisi olla villi ja vapaa, niin ei se kovin kauas katoa kintereiltä. Ja sitä jo vähän väsyttää ja kyllästyttää, ei se jaksa enää joka oven avauksella tulla mukaan pihalle, ei edes kutsuttaessa.

Matkalaisetkin ehtivät kaikista kommelluksista huolimatta mökille juhannusaattona alkuillasta. Ida kuitenkin lähti jo juhannuspäivänä kaupunkiin ja tilalle tuli siskon mies vapautuessaan töistä. Tuliaisena saatiin kiva peltirasia, jossa oli Amerikan historia kuvattuna suklaapalojen muodossa.

Ennen juhannusta juhlittiin myös siskontytön rippijuhlia ja sain häneltä kauniita kuvia, joissa Venla poseeraa poninsa kanssa kesäisissä maisemissa.

Juhannusmaljatkin tietysti nostettiin.


Me koristeltiin Venlan kanssa itseämme siirtotatuoinneilla ja käytiin poimimassa perinteinen juhannuskimppu terassille. Lupiinit olivat vielä raakoja mutta otettiin silti pari koristeeksi kun ei lajikkeita ollut kovin montaa tarjolla.
Ei sentään ihan koko aikaa satanut ja grillauskin onnistui, mutta talviturkki jäi kyllä vielä kastamatta tällä reissulla, sen verran viileää oli vielä.
Kunhan pääsen kaupunkiin kuvia siirtämään, niin tiedossa on vielä lisää kuvia juhannuksen vietosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti