tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kunnon maalaisloma


Onneksi tänä vuonna on mahdollisuus viettää ainakin pari viikkoa lomasta mökillä, koska kyllä silloin ihan erilailla pääsee irti arjesta kun ihan vaan kotona oleillessa.
Säät nyt eivät ole ollenkaan suosineet, mutta olla annettu sen häiritä. Itse asiassa sade on ollut paljon vähäisempää kuin ennusteissa on lupailtu, enemmänkin kuuroja eikä jatkuvaa sadetta.


Uusi ruohonleikkuri on ollut jo käytössä, vanha kone hajosi lopullisesti ja nyt on paljon kätevämpää käyttää tuollaista akulla toimivaa kevyttä leikkuria. Edellinen oli tosi raskas ja koko ajan sai temppuilla pitkän sähköjohdon kanssa.


Rantapolun varrella kasvaa mustikoita, joita on kiva napsia suuhunsa uimassa käydessä.


Uimassa oon käynyt sitkeästi vaikka vesi vähän vilpoista onkin, täytyy nauttia kun nyt on niin hyvä uusi hiekkapohja.
Alunperinkään ei näin leveää ja hyvää väylää täällä ollut kun rantaa on laitettu viimeksi joskus 25 vuotta sitten mökin valmistuttua. Järvihän on aivan mutapohjainen ja aiempi hiekkaviritys oli vuosien kuluessa hävinnyt.
Venettä on vähän kokeiltu ja testattiin ettei Honey ainakaan ole mikään laivakoira. Ennemminkin se on kärpäskoira, niitä se innostuu jahtaamaan ja yrittää siepata suuhunsa, tosin yhtäkään se ei ole kiinni saanut ainakaan tähän mennessä.


Huomiseksi toivotaan kohtalaista säätä, koska suunnitteilla on maalaustalkoot. Maalit on hankittuna ja porukkaa haalittu kokoon, joten touhukas päivä on tulossa. Allaoleva näkymä tulee siis muuttumaan.


Tää on ollut varsinainen lukuloma, mä oon lukenut lähes kirjan päivässä kun netti pätkii sen verran ettei tule niin paljon oltua Padilla. Tosin Netflixiä oon sen verran katsellut että sain Orange is the New Black-sarjan juuri loppuun, oli kyllä taas hyvä.
On täällä silti lueskelun lisäksi hommiakin tehty, varsinkin kun Linda ja Vili tulivat niin alkoi tapahtua. Ainoana kauniina päivänä he kävivät mattopesulla sillä aikaa kun mä pesin lattiaa. Joka kesäinen ikävä ulkohuussin tyhjennyskin on nyt hoidettu ja pensaita ja oksia leikelty ja karsittu.
Täällä on oikein mukavaa yhdessäoloa porukalla ja iltaisin sauna lämpiää ja syödään grilliruokaa jos ei ihan kamalasti sada. En oo yhtään miettinyt työasioita, joten kyllä tää loma ajaa asiansa eikä se nyt ihan vielä onneksi ole loppumassakaan, tää ja ensi viikko vielä jäljellä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti