lauantai 24. lokakuuta 2015

Kiharrusharjoituksia

Viime kampaajakäynnillä herättiin huomaamaan että mullahan onkin nyt yhtäkkiä pitkät hiukset ja se vaikutti tietysti myös hintaan. Kampaaja laittoi mulle lopuksi kiharoita ja suositteli että joku kiharruspuikko voisi olla kiva ja helppo kotonakin.
Mulla on joskus viimeksi 70-80-luvun taitteessa ollut käytössä höyrykiharrin, jolla mm. väännettiin otsatukkaa ylöspäin. Amanda vei muuttaessaan kaikki kiharrus- ja suoristusvälineensä mukanaan, joten lähdin tutkimaan valikoimaa ensin netistä.


Päädyin sitten tämännäköiseen puikkoon, jolla kai pitäisi helposti saada kiharoita.
Kyllä se taitaa vaatia kuitenkin harjoittelua aika lailla, ensimmäisellä yrityksellä kun en saanut oikein mitään aikaan ja oli vaikea hahmottaa miten päin sitä oikein pitelisi ja kääntelisi ja välillä se palovammoja ehkäisevä hanska oli yllättäen väärässä kädessäkin.


Kysyin Amandalta kestääkö se kauankin oppia käyttämään kiharruspuikkoa ja se vastasi että ei kestä jos osaa ja mulla se näköjään kestää...
YouTubesta löytyy onneksi tutoriaaleja aiheeseen kuin aiheeseen (kesällä mm. maalipurkin avaamiseen) ja seuraavalla kokeilulla niitä ensin katsottua tuli jo vähän jotain kiharaan viittaavaa jälkeä.
Vaatii kyllä paljon lisää harjoittelua ja se on vaikeaa hommaa kun ei ole edes mitään kunnon peiliä millä näkisi takatukkaa.

Tässä säälittävän yrityksen tulos, mutta eihän se tukka silti tässä enää piikkisuoralta näytä. Täytyy vielä hioa tekniikkaa ajan kanssa, eikä sitä sadesäällä edes viitsi vaivautua mokomaan hommaan kun hiukset oikenee samantien.
Jos uuden oppiminen vaikka pitäisi mielen virkeänä tai sitten siinä voi käydä niinkin että laite hautautuu kaapin perukoille. Mutta toivottavasti musta vielä tulee mestari.

4 kommenttia:

 1. Olen myös miettinyt kiharruspuikon hankkimista. Heti kyllä mietin, että opinkohan käyttämään sitä. Pitäisi melkein päästä pari kertaa kokeilemaan sitä ennen ostopäätöstä. Laita päivitys, että miten pääset sujuiksi kiharruspuikon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se käyttäminen ollutkaan niin helppoa kun miltä näyttää, noilla nuorillahan se sujuu siitä vaan...

   Poista
 2. Onhan lämpösuoja käytössä kun kiharrat? Se auttaa osaltaan muotoilua pysymään kuosissa. Itse hankkisin kyllä kätevät lämpörullat jos kiharuus miellyttäisi, nimittäin tuollaiset kiharruspuikot eivät tee hyvää hiuksille.... Mutta kivalta näyttää uusi tyyli! Lisää hiuspostauksia sitten vaan Kiitos;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin vartavasten lämpösuojaa ja tuskin kovin usein tulee kiharrettua, ei ainakaan töissä voi pitää edes hiuksia auki... Näin alkuun vähän nyt innokkaammin kokeilen:) Ja kiharoiden kestävyyteen kyllä tarvitsisin hyviä vinkkejä.

   Poista