sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ikimuistoiset kihlajaiset

Tässä vähän sekalaisten kuvien koostetta vanhimman tytön eilisistä kihlajaisista. Pari meni kihloihin jo aiemmin, mutta nyt saatiin aikatauluihin järjestettyä ja varattua sopiva viikonloppu, kun he halusivat pitää pienet juhlat lähinnä isovanhemmille ja kavereilleen.


Instagramissa esillä ollut virallinen kihlajaiskuva.


Seesteistä tunnelmaa kuvassa, mutta kulissien takana kaaos... Siivoustalkoot meinasivat jäädä yhden hengen talkoiksi, torstaina nuorin tyttö meni työterveyteen äkillisen selkäkivun takia ja sai kipulääkkeitä sekä jumppaohjeita. Perjantaina sattui jo hengittäminenkin ja kuume nousi korkeaksi, illalla piti lähteä vielä päivystykseen ja munuaisaltaan tulehdushan siellä diagnosoitiin, mutta onneksi ei tarvinnut sentään jäädä yöksi tiputukseen.
Mä siis siivoilin ja vanhin tyttö leipoi, illalla saatiin apuvoimia sulhasesta talkoisiin.


Pari tuntia ennen vieraiden tuloa näytti vielä tältä keittiössä. Onneksi suurin osa vieraista oli tulossa vasta illemmalla, koska tarjoilujen valmistus oli vielä iltapäivällä vaiheessa. Tytön kummitäti tuli ystävällisesti  auttelemaan keittiöön jo aikaisemmin kun kuuli vallitsevasta kaaoksesta.
Tarjoiluista ei myöhemmin ehditty juuri ottaa kuvia, mutta tässä muutamia malliksi:


Minicupcakeja väkerrettiin ja pursotettiin ennen vieraiden tuloa.
Näissä näkyy mangojuustokakkua, fetacouscoussalaattia tujun valkosipulikastikkeen kanssa, tomaattimozzarellapiirakkaa ja chorizopiirakkaa.
Myöhemmin tuli tarjoiltavaksi lisää lajikkeita...


Kihlapari avuliaan ja reippaan kummitädin kanssa keittiöhommissa.


Mun äitini eli Muumi nopeasti sutaisi pariskunnasta osuvan kuvan liitutaululle.
Väliajalla ennen seuraavien vieraiden saapumista oli viimehetken pavlovan valmistusta, joka osoittautui tarjoiluvaiheessa kohtalokkaaksi. Mä avuliaana vatkasin kermaa, enkä tajua miten se hetkessä jämähti kokkareeksi, oonhan mä nyt ennenkin kermavaahtoa vatkannut... Tyttö totesi ettei sellaista voi tarjota ja heitti sen roskiin. Kermaa oli sentään vielä lisää ja tyttö sai ihan itse vatkata uuden satsin. Hetken kuluttua keittiöstä kuului kova räminä ja varovasti sulhanen tuli kysymään voinko tulla käymään hetkeksi.


Vatkainosa ei ollut kunnolla kiinnitetty ja se lensi samalla kuin kaikki loput kermatkin pitkin seiniä ja lattioita. Mä oon kyllä sitä mieltä että kermassa oli pakko olla jotain vikaa kun tässä toisessa yrityksessäkin oli heti kokkareita joukossa.
Tilanteesta selvittiin kuitenkin hengissä ja illemmalla saatiin lisää kermaa, mutta kakusta ei ole kuvaa;) siinä oli joka tapauksessa puolukoita ja kinuskikastiketta sen kerman lisäksi.


Tarjolla oli myös nachoja ja tosi hyvää guacamolea ja taustalla näkyy rippeet suupaloista, joissa ruissipsien päällä oli valmista tunturisalaattia, tosi hyvä ja helppo tarjottava, jota meillä on ollut ennenkin juhlissa.
Kivat ja rennot juhlat kyllä oli; pari itse kovasti teki valmisteluja ja hääräsi, illemmalla me miehen kanssa vetäydyttiin yläkertaan ja he jatkoivat juhlia kavereidensa kanssa kunnes lähtivät baariin lopuksi.
Juhlista on siis selvitty, mutta tyttö jo suunnitteli jos pitäisi kesällä kandiksi valmistumisjuhlat missäpä muualla kun meillä. Mä en enää ainakaan sitten vatkaa mitään...
4 kommenttia:

 1. Onnea kihlaparille.
  Jopas vaati pavlovan kasaaminen ylimääräisiä kiemuroita :) Herkullisen näköinen tarjoilu :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat juhlat teitte nuorenparin kunniaksi!!! Yhteistyössä on voimaa! Me jatketaan sitten juhlistamista pitkänäperjantaina täälläpäin...Häitä päästään juhlimaan aikanaan kaikki yhdessä :) Keväisiä terveisiä täältä Äänekoskelta sinne teille kaikille! - Merja ja Matti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää pääsiäistä teille sinne! Nyt vaan häitä odotellaan:)

   Poista