tiistai 2. syyskuuta 2014

Maahanmuuttajan arkea

Nyt on kulunut tasan kaksi viikkoa siitä kun haettiin Honey kotiin ja tuntuu siltä kuin se olisi aina kuulunut porukkaan.


Eilen käytiin ilmoittautumassa omalle eläinlääkärille ja samalla terveystarkastuksessa. Kaikki oli kunnossa ja neuvolakorttiin tuli merkintä "hieno luonne, ei sairauden merkkejä". Arvio kolmen vuoden iästä pitää varmaan hyvinkin paikkansa ja Honeylla on kuulemma elämänviisautta ja saattaa olla että sillä on joskus ollut pentujakin.


Potilastietoihin roduksi merkittiin mäyräkoiramix, jotain terrieriä ainakin on joukossa mukana, häntä saattaisi viitata Jack Russelin terrieriin... Ainakin se on ihan uniikkikappale Suomessa:)


Eläinlääkärikin mainitsi, että näyttää ihan siltä kun olisi aina ollut meidän koira ja yllättävän helposti Honey on kotiutunut ja on sopeutuvainen sekä ihmisrakas. Ei se arkaile vieraita ihmisiä tai meteliä ja käkätystä.


Honey on sisäsiisti ja osaa pyytää ulos, muutamia vahinkoja tosin on sattunut koska etukäteen saamiemme ohjeiden mukaan siihen tulee suhtautua kuin pentuun; ulos heti unien ja ruokailun päälle. Pissahätä on päiväsaikaan aika tiheään, vielä ei ole muodostunut säännöllistä arkirytmiä ja ymmärtäähän tuon kun on häkissä asunut pitkään.


Honey ei tajua mitään leluista, palloista tai puruluista, ilmeisesti ei ole saanut koskaan leikkimisen mallia. Mutta sen omia juttuja on hyökkäilyleikki isin kanssa ja välillä se yltyy vaanimaan, riehumaan ja saa ryntäilyhepuleita.
Hihnassa Honey kulkee nätisti, ainoa vaan että se kipittää täysiä pää pystyssä edellä eikä pysähtele nuuskimaan. Nyt se on ehkä vähän rentoutunut ja välillä yritetään hidastaa haistelemaan ympäristöä.
Mökillä se oli jo vapaanakin ja pysyi koko ajan lähettyvillä, kerran katosi siskontytöltä mutta löytyikin oven takaa odottamassa sisäänpääsyä:)


Honey on oikea luolakoira, rakastaa peittojen alla möyrimistä ja kaivautumista ja on löytänyt jo kaikki pehmeät oleskelupaikat.
Meidän tähän astiset kokemukset koiran Romaniasta adoptoimisesta ovat todella positiiviset ja onnistuneet, vaikka ymmärrän että monilla koirilla  saattaa olla alkuun erilaisia ongelmia.
Jää vielä nähtäväksi nyt kun työt alkavat, onko tulossa isompaa eroahdistusta kun pitää olla pitempiä aikoja yksin...

12 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että Honey on sopeutunut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sellainen seurakoira jota toivoinkin ja jaksaa kuulemma jatkossa tehdä ihan kunnon lenkkejä kun lihakset vahvistuu:)

   Poista
 2. Tuossa yhdessä kuvassa Honey ihan selvästi hymyilee♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näyttää:) kyllä kelpaa kun pääsi pois Romaniasta...

   Poista
 3. Aika söpöläinen tuo Honey on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ahdistaa palata töihin ja jättää se yksin, onneksi tyttö vielä lomailee niin ei tule niin pitkiä yksinoloaikoja heti...

   Poista
 4. Kyllä on niin suloien Honey, kiva kun sopeutuminen on käynyt helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan auttaa kun on sitä elämänviisautta niinku eläinlääkäri huomasi;)

   Poista
 5. Niin ja onhan Honeyssa ihan selvästi dalmatialaista! ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä se on kunnon mix;)

   Poista
  2. Hups! Tuli vahingossa nimettömänä.... Mutta kommentin takana on Noora.. :) onnellisia aikoja Honeyn kanssa!! :) <3

   Poista
  3. Jotenkin arvasin tuosta dalmatialaisesta, molemmat ovat koiria:)))

   Poista