perjantai 4. huhtikuuta 2014

Pizzaliemi

Aina silloin tällöin me innostutaan leipomaan kotitekoista pizzaa ja sen tärkeisiin ainesosiin kuuluu aina itse keitetty "pizzaliemi", kuten me sitä kutsutaan. Me ei olla koskaan käytetty mitään tomaattipyrettä tms. koska se on sellaista niin kuivaa tahnaa.


Tässä on helppo ohje:

1. Kattilassa kuumennetaan tilkka öljyä, jossa sitten kuullotetaan silputtu sipuli ja pari murskattua valkosipulinkynttä.

2. Sekaan lisätään purkillinen tomaattimurskaa ja mausteeksi vähän suolaa ja valkopippuria.

3. Keitellään kokoon ilman kantta välillä sekoitellen n. 20 min.

4. Lisätään joukkoon kuivattua oreganoa ja basilikaa tai pizzamaustetta ja annetaan hautua vielä 15 min.

Tuo on hyväksi koettu omatekoinen sose, joka me levitetään sitten leipäkoneella sekoitetun napakan taikinan päälle. Muuten meillä harvemmin nykyään leipäkone on käytössä, mutta aina pizzanteossa se on mukana apuna.


Meillä on hyvä taikinaohje tässä Kaarina Roinisen kirjassa, aikoinaan hän oli suorastaan mun leivontaguruni ja mulla on useampi hänen kirjoittamansa leivontakirja, jotka ovat olleet kovassa käytössä.


Tästä kuvasta näkyy että oli meillä sitten mitä muita täytteitä hyvänsä, niin yleensä tärkein on aurajuusto :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti