perjantai 10. tammikuuta 2014

Senkin rantatunneli!

Joku voi miettiä mitä ihmettä joku Tampereen rantatunneli mulle kuuluu, mutta voin kertoa että nimenomaan kuuluu ja hyvin kuuluukin. Tunnelin toisen suuaukon rakennustyömaa nimittäin sijaitsee meiltä n. 150 m etäisyydellä linnuntietä.


Kyseessä on Naistenlahden ja Santalahden välille rakennettava 2,3 km pituinen tunneli, joka korvaa nykyisen rantatien. Tunnelista on vuosikausia jahkailtu, riidelty ja äänestetty ja rakentamista on viivytettykin kunnes työt nyt marraskuussa alkoivat ja rakennelman pitäisi olla valmis toukokuussa 2017.
Tunnelista ollaan montaa mieltä, sen pitäisi helpottaa ruuhkia Rantaväylällä  ja samalla sitten tietenkin saadaan kallista tonttimaata ranta-alueelta rakennuskäyttöön.
Tavoitehinta on 180 miljoonaa euroa, ettei ihan mikään pikkuprojekti ole kysymyksessä.


Tuossa melkein vieressä myllää aina aamuseitsemästä lähtien liuta kaivureita ja eilen tunsin ekaa kertaa kotona ollessani jymäyksen ja talo tärähti kun räjäyttelivät siellä...
Onneksi meiltä ei ole suoraa näköyhteyttä työmaalle, mutta eniten harmittaa kun lyhyt oikotie kuntosalille on nyt suljettu enkä tiedä mistä kaukaa jatkossa pitää kiertää jos sinne mielii päästä.
En ole myöskään täysin vakuuttunut koko projektin hyödyistäkään ja miten se vaikuttaa meidän alueen liikennejärjestelyihin tulevaisuudessa, mutta tässähän ollaan aitiopaikalla seuraamassa mitä tapahtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti