Aikoinaan se oli illanistujaisherkku, jota tarjottiin usein nuorena parina kun tuttavapariskuntia tuli kylään. Ja kyllä ne meille edelleenkin maistuvat...
Tässä olisi ohjetta:
Lättytaikina
6 dl maitoa
3 munaa
3-4 dl vehnäjauhoa
suolaa
Tämä taikina riittää 10-12 lättyyn, ja se on vähän paksumpi niin lätyistä tulee paremmin koossa pysyviä täytettäessä ja rullatessa.
Täyte
400 g jauhelihaa
1 pss herkkusienikeittoaineksia
2,5 dl vettä
1 prk ranskankermaa
muutama valkosipulinkynsi
Jauheliha ensin ruskistetaan, sekaan lisätään keittojauhe ja vesi. Maustetaan valkosipulilla ja annetaan hautua n. 5 min, jonka jälkeen lisätään ranskankerma ja annetaan vielä kuumentua.
Lättyjen päälle lätkitään täytettä ja rullataan. Pinnalle ripotellaan juustoraastetta.
Tähän saakka voi tehdä valmiiksi ja ennen tarjoilua vaan kuumentaa uunissa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti