lauantai 9. toukokuuta 2015

Varaslähtö äitienpäivään

Huomenna kun on oikeasti äitienpäivä, mä oon tietysti illan töissä joten mies sai hyvän idean ja vei jo tänään mut ja mummut äitienpäivälounaalle.
Jagge on päässyt tallista kesälaitumille ja sillä lähdettiin maalle ajelemaan ja samalla katselemaan kevään etenemistä.



Määränpäänä meillä oli Vuorihotelli Ellivuoressa Sastamalassa ja matkalla ihailtiin auton ikkunasta mm. lehmiä, valkovuokkoja, joutsenia ja vihertävää luontoa.
Seisovaa pöytää on kehuttu ja mentiinkin testaamaan sitä. Hotellin omistaja on vaihtunut alkuvuodesta ja hotelli on osittain remontissa, uima-altaat ainakin olivat suljettuina. Ravintolapuoli oli siisti, en tiedä onko se jo remontoitu heti alkuun.


Alueella on erilaisia lomamökkejä, asuntovaunualue, laskettelurinne ja uimaranta. Aulassa oli pieni puoti jossa oli myynnissä lähialueen tuottajien jauhoja ja hiutaleita yms. mutta leipiä ei nyt ollut tarjolla. Kivan näköinen terassi oli myös valmistumassa ravintolan eteen.




Alkupalapöytä oli monipuolinen ja ensimmäistä kertaa maistoin savustettua ahventa, joka oli oikein hyvää. Metsäsienikeittoa en ottanut kun oli niin paljon kaikkea muuta, mutta toiset tykkäsivät siitä.
Lämpiminä ruokina oli kalkkunaa ja porsaanfileetä, kermaperunoita ja söpöjä pieniä uuniperunoita.
Jälkiruoallekin piti jättää tilaa; tarjolla oli juustokakkua, pappilan hätävaraa ja mansikkakiisseliä.





Vatsa tuli sopivasti täyteen enkä sortunut ahmimaan liikaa. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli se, että otettiin kaikki ruokajuomaksi vettä ja pöydässä oli karahvi huoneenlämpöistä vettä, jota en tahtonut saada alas ja jäi vähän jano suolaisten kalojen jälkeen.
Porukkaakin oli sopivasti eikä tarvinnut jonottaa missään vaiheessa, taisikin olla hyvä vaihtoehto olla liikkeellä jo tänään.

6 kommenttia:

  1. Ihana päivä teillä - kannatti ottaa varaslähtö!
    Itse inhoan lähteä juhlapäivinä ulos syömään - se ruuhka ja jonottaminen vievät juhlamielen.
    Oikein hyvää äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää äitienpäivää sinne myös! Tää oli eka kerta kun mentiin näin porukalla, pitäis varmaan ottaa perinteeksi...

      Poista
  2. Onpas tyylikkään näköinen menopeli!
    Varaslähtö kannattaa, jos haluaa välttää ruuhkat. Meillä yleensä äitienpäivät vietetään perhepiirissä ja isänpäiväksi haetaan take-awayta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole juuri äitienpäivää vietetty vuosiin kun aika usein olen itsekin töissä, eikä enää tuu niitä itsetehtyjä kortteja yms:) Tämä oli kyllä hyvä käytäntö, täytyy jatkossakin yrittää järjestää.

      Poista
  3. Ihana idea mieheltäsi ja kyllä vaan on niin herkulliset herkut, että oksat pois. Mukavaa äitienpäivää <3

    VastaaPoista