keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Marjaanan dippi/salaattikastike

Joskus vuosia sitten kävin vuoden verran ruokapalvelun ammattitutkintoa iltakoulumuodossa kun en oikein vielä tiennyt mikä musta tulee kotiäitivuosien jälkeen. Se jäi kuitenkin puolta vuotta vaille vajaaksi, mutta siltä ajalta on paljon hyviä reseptejä ja oppeja tarttunut matkaan.
Sairastellessani mulle tuli yhtenä yönä pakkomielle ihanasta kastikkeesta, jonka ohjeen silloinen luokkakaveri jakoi meille. Mä rakastan dippailua ja kermaviiliin tehtyjä dippikastikkeita, mutta tämä kastike oli vähän erilainen ja niin herkullinen, että naureskeltiin että sitä tehdessä teki ihan mieli nuolla sauvasekoitinkin...
En löytänyt reseptiä sieltä missä kuvittelin sen olevan, mutta sitkeän etsinnän jälkeen se löytyi lopulta alimmaisena satojen irtoreseptien joukosta.



Tässä ohjetta:  

5-8 valkosipulinkynttä siivuina
1     kananmuna
1 rkl soijaa
2 rkl HP-kastiketta
4 rkl ketsuppia  
1 rkl sinappia 
1/2 dl sokeria
1/4 dl etikkaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa

Nämä kaikki ensin yhteen
sitten: 

1 pullo (0,5 l) auringonkukkaöljyä
1 dl kiehuvaa vettä

Ja sitten vain sauvasekoitinta!


Kastike on sen verran paksua että käy tosi hyvin dippailuunkin ja nyt ollaan syöty sitä himona ihan vaan suikaloidun kaalin kanssa.
Täytyy varmaan pian laittaa uusi satsi kun näin alkuun ainakin sitä tuntuu kuluvan nopeaan tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti