tiistai 30. kesäkuuta 2015

Loput lomakuvat


Juhannnusviikonloppu päätettiin vielä prinsessakakkua syömällä ennen arkirytmiin palaamista.

Mökillä oli kovin sateista joten keksittiin lähteä kylille lähinnä ostamaan lisää vuorimäntyjä, joita ei alkukesästä saatu tarpeeksi, oli muuten niiden hinta kaksinkertaistunut viime kerrasta. Samalla poikettiin Tarvikekeskuksessa, josta saa tavaraa laidasta laitaan, tulee mieleen vähän Veljekset Keskinen joskus alkuaikoina kun siellä oli pienemmät tilat ja kaikki ei ollut vielä niin hienoa ja mahtavaa... Ostettiin mökille leikkuulautoja ja veitsiä ym. pientä tarpeellista.

Tarvikekeskuksen yhteydessä on hyväksi kehuttu kiinalainen ravintola, josta ostettiin lounasannokset mökille mukaan kun Honey oli kyydissä myös.

Tässä Honey makaa nääntyneenä kotisohvalla mökkeilyn jälkeen.


Kaupungissa ehdin vielä nauttia viimeisistä sireeninkukista ennen kun alkoivat ruskistua ja varista.

Kun Ida keksii jotain herkkua, niin sitä sitten syödään. Meillä oli neljänä peräkkäisenä päivänä bataattiranskalaisia ja fetatsatsikia. En valita, kyllä se mullekin maistui;)

Lähes joka päivä on satanut, mutta kävin kirjastossa hakemassa kunnolla lukemista ja ajattelin että antaa vaan sataa, ajankulua ainakin riittää. 
Lisäksi Ida sai ylipuhuttua ja hommasi vihdoin meillekin Netflixin, joka oli tytöille ilon päivä:) Mäkin oon jopa jo katsonut kolme jaksoa "Downton Abbeya", jota Linda mulle suositteli ja oon tykännyt kovasti siitä.

Jotain iloista ja keltaista piti saada aurinkoa korvaamaan, joten ostin uuden tiskiharjan arkea piristämään.


Mökille vielä ehdittiin ennen töihin paluuta edes yhdeksi yöksi. 
Pionit ja juhannusruusut ovat vasta nupulla.
Honeylla riitti vahtimista ja tarkkailua kun se yritti pitää laumaa koossa; kun joku poistui mökistä niin sitä alkoi itkettää...
Välillä se keräsi voimia väsyneenä nurmikolla kun kaikki olivat lähettyvillä:)

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lisää alelöytöjä

Mä oon joskus aiemminkin ylistänyt miten Stylesnobit ovat yhdet kaikkein mukavimmista ja pehmeämmistä jalkineista. Niillä mm. viime kesänä selvisin retken Rhodoksen vanhaan kaupunkiin ilman rakkoja ja hiertymiä ja lukuisia muitakin kävelymatkoja niillä on talsittu tässä muutaman vuoden aikana. Ja samaiset kenkäparat vein keväällä suutarille, joka sai siististi korjattua niissä olevat reiät, mutta totesi että pohjat ovat kohta mennyttä ja liimaili vähän niitäkin että näkevät vielä tämän kesän.


Jo keväällä hommasin tilalle samanmalliset mustat ja nyt alesta hoksasin lisäksi harmaasävyiset tossukat leopardikuviolla, joten pakkohan nekin oli hankkia. Nyt pitäisi olla vähäksi aikaa luotettavia jalkineita kovempaan käyttöön. Kyllähän mulla kaikkia esim. H&M:n kivannäköisiä ballerinoja on, mutta niillä ei välttämättä ole niin miellyttävä kävellä pitempiä matkoja.


Viime viikolla sorruin Sokoksesta ostamaan taas yhden laukun puoleen hintaan, kävelin sieltä välillä uloskin mietiskelemään mutta loppujen lopuksi palasin takaisin... Mutta nyt mä voin hyvällä omatunnolla kertoa että tein tilaa ja lahjoitin siskolleni kaksi vähemmällä käytöllä ollutta laukkua, koska hänen omansa on hajoamispisteessä...
Mun siskonihan ei laukkuja pahemmin ostele, mutta saattaa heräteostona hankkia hevostrailerin;)


Tässä vietän loman viimeistä iltaa parvekkeella istuskellen. Taisi tänään olla paras sää koko neljän viikon aikana ja ulkonakin tarkenee istuskella ilman myrskytuulia, positiivista todella että ne ovat väistyneet. Ja kaksi isoa juhannusruusupensasta on juuri puhkeamaisillaan täyteen kukkia, vieno tuoksu jo tuntuu ilmassa.

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kunniavieras

Nyt kun Ida tuli välillä kuukaudeksi Suomeen, käytin heti tilaisuutta  hyväkseni ja pyysin häntä kutsumaan meille ystävänsä, joka on mun "neljäs tyttäreni" ja etenkin hänen vajaan vuoden ikäisen poikansa, jonka viime syksynä näin ihan pienenä käärönä.


Tällä kertaa tulikin kylään varsin touhukas tyyppi, joka mm. pesi kätensä Honeyn vesikupissa ja tutki paikkoja innoissaan, vaikka malttoikin pysähtyä välillä maistamaan riisikakkua ja mansikoita.
Honey oli vähän kauhistunut ja maastoutui pöydän alle ja sohvatyynyjen joukkoon, kunnes lopulta ymmärsi paeta yläkertaan kun varsinainen sohvalla riehuminen Ida-tädin kanssa alkoi.

Ida laittoi pöydän koreaksi ja tarjolla oli halloumisalaattia, bataattiranskalaisia, fetatsatsikia ja makeaa nutellajuustokakkua, jonka ohjeen hän löysi Lunni leipoo-blogista.




Oli kiva nähdä pitkästä aikaa, lapset kun muuttuu tuossa iässä niin lyhyessä ajassa ettei ole tosikaan ja oli hauskaa taas ehtiä tavata pikkupoikaa ja tietysti hänen äitiäänkin:)

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Vaihteeksi kosmetiikkaa

Mä oon tehnyt taas muutamia hankintoja, joista olen lähinnä innostunut kosmetiikkablogeja lukiessani. Tein mm. heti tilauksen uuteen Beauty Pop Up- verkkokauppaan, koska olen jo pitempään himoinnut sellaista timanttirengasta BeautyBlender-meikinlevitysmunalleni ja huomasin että sieltä niitä löytyy...



Timantinkiilto silmissäni tilasin oman Blingringin jossa sientä voi kuivattaa ja säilyttää kuninkaallisesti. Sitä ei saanut ostettua pelkästään vaan mukana tuli toinen "muna" varalle.
Samaan tilaukseen laitoin Eosin käsivoiteen, koska muutenkin olen käsivoidefriikki ja toi nyt oli vaan niin söpö. Ne huulivoidepallot on mulle ennestään tuttuja, mutta noita käsivoiteita en ole aiemmin nähnyt.



Niin hyvä marjainen tuoksu ja kiva sileä kädessäpideltävä pakkaus, melkein kuin joku stressinlievittäjä jota voi hipelöidä kourassaan.
Siinä oli mun tilaukseni, mutta muuten sitten hankin jo aiemmin Sokoksesta tehokkaaksi arvioidun BeautyBlender-puhdistusaineen, jolla voi sienen lisäksi puhdistaa meikkisiveltimiä ja se oli hyvä kyllä ostos, aiemmin olen sientä pessyt ihan tavallisella saippualla mutta kyllä tämä toimii paremmin.


Viimeisin hankinta oli Balmainin suolasuihke hiuksille, jota on myös kovasti ylistetty. Se tuo rakennetta sileille hiuksille, mutta vielä en ole ehtinyt tehdä mitään kampauksia kokeillen sen toimivuutta, kun olen lähinnä mennyt mökkitukalla viime aikoina. Mutta sen verran olen testannut että tuoksu on miellyttävä.


Viikonloppu vielä mennään savuntuoksuisilla niskanykerölle kerätyillä hiuksilla ( mökkisaunan vesipata vähän temppuilee ja aiheuttaa välillä palvaamotunnelmaa ) ja maanantaina sitten alkaakin arki ja työt onneksi neljän yön putkella, joten edessä on ikäänkuin pehmeämpi lasku.

torstai 25. kesäkuuta 2015

Terveiset roadtripiltä Mexico-USA

Sopivasti juhannusaaton juhlien alkaessa kaksi uupunutta matkalaista pääsi perille Suomeen. Idan puoli vuotta vaihdossa Meksikossa Ensenadan yliopistossa kului kuin siivillä ja mies päätti lähteä häntä vastaan, kun lomakin osui samaan aikaan ja hän sai hyvän syyn matkustaa ja viettää samalla harvinaista isätytäraikaa. Hän matkasi San Diegon kautta Ensenadaan, jossa he viettivät pari päivää kun Idalla oli vielä jotain kouluhommia jäljellä.



Aluksi kuvia Ensenadasta, tuo rinteessä oleva rakennus on kuuluisa hotelli, jossa yöpyy julkkiksiakin, olikohan nyt esimerkkinä Rihanna...

Idan vuokraemännällä oli kiva kämppä, jota voi liikutella paikasta toiseen. Nyt se oli vähän syrjemmässä mutta tarkoitus on siirtää se eri tontille keskustaan.
Mieskin otettiin hyvin vastaan ja hän pääsi heti mukaan sukujuhliin ja perhekuviin kun vuokraemännän isä täytti vuosia.

Matka jatkui San Diegoon, josta isä ja tytär jo heti aluksi olivat vuokranneet auton ja alkoi 3000 kilometrin ajomatka Los Angelesiin ja San Fransiscoon. Ida tunsi San Diegon valmiiksi jo hyvin ja matkaaminen sujui muutenkin joustavasti navigaattorin ja Idan kielitaidon avulla.
Sain käyttöön kuvia reissusta mutta mun on vähän vaikea niitä selittää, kun en ollut itse mukana ja kuvat olivat sikin sokin.



Ruokakuvista kiinnostuneena keräsin ne heti erikseen ja hyvin ainakin kuvien perusteella matkalla on syöty... Maailman paras pizzeria kuulemma löytyi matkan varrelta ja meksikolaisen ruoan lisäksi oli syöty erilaisia amerikkalaisia herkkuja mm. perinteinen runsas aamiainen.


Paluumatkalla Chicagossa oli hauska hotellihuone, jonka nurkassa oli poreamme.
Muuten vaan keräilin kuvia sekalaisessa järjestyksessä matkan varrelta, joten antaa nyt sitten kuvien puhua puolestaan:





















Automatka meni hienosti, mutta lentojen kanssa oli joka välissä jotain ongelmaa, myöhästymisiä koneen vaihdosta, koneen ylibuukkausta ja joku lento oli kokonaan peruttukin ilmoittamatta matkustajille. Vähän oli ollut sellaista hermoa koettelevaa niiden järjestelyissä, mutta kaikki kuitenkin aina lopulta selvisi vaikka joutuikin jännittyneenä odottelemaan miten pääsee jatkamaan matkaa.


Meille matkusti mukana pääkallo Ensenadasta, pikkukallot Idan omia. Kallo vähän halkesi mutta liimalla siitä selvittiin...
Eikä tässä ole taas kun reilu kuukausi niin Ida lentää seuraavaksi puoleksi vuodeksi uusiin seikkailuihin! Niistä varmaan raporttia taas joskus tuonnempana.


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

10 asiaa joita en ole koskaan tehnyt

Löysin haasteen Tiian  hauskasta Minäkö keski-ikäinen?-blogista ja päätin myös ruveta miettimään mitä en ole tehnyt ja ei se loppujen lopuksi ollut kovin helppoa.



Mä oon ikäni ollut kesällä enemmän tai vähemmän mökillä, mutta en ole koskaan opetellut sytyttämään tulta takkaan, vesipataan, saunanpesään taikka grilliin. Aina ennen oli paikalla pappa tai muita tottuneita tulensytyttäjiä, eikä asiaa tarvinnut edes miettiä. Meillä oli jopa yhdessä rivitaloasunnossa puukiuas, jonka senkin aina mies tai pappa sytytti.
Onneksi mun siskoni, joka asuu maalla tätä nykyä osaa taidon, mutta olisi kyllä tarpeen varmaan opetella itsekin.

Mulla on kolme tyttöä, joilla on vuosien koulu-urakka takana ja kertaakaan en ole päällystänyt kirjoja kontaktimuovilla. Sen teki aina Muumi, joka syksyisin oli heti kyselemässä joko on päällystettävää ja riensi apuun.


Oon viisikymppinen suomalainen enkä ole koskaan käynyt Lapissa tai lähelläkään pohjoista.

En ole koskaan hakenut yliopistoon vaikka muinoin kirjoitin ällän paperit ja vaikka mun isäni työkaverinsa kanssa suunnitteli mun opintouraa, ja tää työkaveri taisi hommatakin mulle hakulomakkeet Uppsalan yliopistoon samalla kun omalle tyttärelleen.


En ole koskaan juonut kahvia, maistanut vaan kerran pikkutyttönä. Mitkään muutkaan kuumat juomat ei maistu, ehkä glögi hyvin jäähdytettynä  joulun aikaan ja viime vuonna nautin sitäkin jääpaloilla...

Mulla on ollut silmälasit jostain kymmenvuotiaasta saakka, mutta en ole koskaan pystynyt harkitsemaan  piilolinssien hankintaa; tekee jo pahaa ajatus että joutuu tökkimään jotain silmiinsä. Silmät on mulle jotenkin arka paikka, lähihoitajakoulussa olin ihan coolina ruumiinavauksessakin, mutta kun katsottiin videolta silmäleikkausta niin meinas taju lähteä.

En ole ollut koskaan missään festareilla, lähinnä sitä oli varmaan Virroilla lavatanssit teininä.


En ole koskaan pidellyt rottia, vaikka meillä niitä kaksi olikin lemmikkinä aikoinaan. Ne oli söpöjä mutta mua ällötti niiden nahkainen häntä niin paljon.

Mä en ole käynyt koskaan yksin elokuvissa, vaikka sitä olen joskus suunnitellutkin, aina on sitten kuitenkin kotisohva ja lukeminen voittanut.


En ole myöskään koskaan ollut missään brunssilla, mutta tykkäisin joskus kyllä mennä.

Kuvat on Pinterestistä etsitty.

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannustunnelmia

Ruoveden mökillä vietettiin taas juhannusta ja onneksi ei ihan jatkuvaa sadetta ollut, kuten jossain vaiheessa säätiedotuksissa lupailtiin. Aika koleaa kyllä oli ja tosi runsaasti hyttysiä, että sisällä viihdyttiin melko paljon.
Honey oli aina tietysti jonkun kyljessä toivoen rapsutuksia ja vahti laumaa, olisikohan siinä jotain paimenkoiraakin joukossa kun ahdistui jonkun poistuessa porukasta.



Kyllä se aurinkokin sentään vähän pilkisti jossain välissä ja käytiin taas Venlan kanssa poimimassa kukkakimppu, kuten joka juhannus. Sillä reissulla kyllä saatiin yllättäen vettä niskaan.



Lipunnostokin onnistui tosi hyvin kun oli tuore rippileiriläinen joukossa, hän osasi homman ja Honey vielä auttoi uutena isänmaallisena suomalaisena...




Silloin tietysti satoi kun oli aika grillata, mutta otettiin varrellinen päivänvarjo vähän suojaksi. Meillä on yleensä juhannuksena laitettu broileria, makkaraa, maissia, täytettyjä herkkusieniä ja fetakasviswokkia, jonka joukossa on uusia perunoitakin.


Siitä löytyy jokaiselle jotakin, kaikki kun ei tykkää herkkusienistä tai makkarasta... Ja yleensä ruokaa tulee niin paljon että siitä riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. 
Sauna tietysti lämmitettiin, mutta järveen ei kukaan uskaltanut pulahtaa.


Sen verran oli harmaata ja hämärää, että kynttilät sytytettiin ihan niinkuin joskus syksyllä.
Saas nähdä kun seuraavaksi mennään mökille viikonloppuna joko yhtään juhannusruusuja olisi kukassa, niistä saadaan nauttia jälkikäteen ja toivottavasti myös niistä lämpimämmistä uimavesistäkin.