lauantai 31. tammikuuta 2015

Muuttoliikennettä


Keskimmäinen tyttö on ehtinyt olla Meksikossa jo viikon ja kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin, on mukava vuokraemäntä ja koulukin jo päässyt alkuun. Rajanylitys oli mielenkiintoinen, passin lisäksi piti olla paperinivaska muita todistuksia mutta rajamiehet eivät niitä juuri edes vilkaisseet, ihailivat vaan vaaleatukkaista "nukkea" ja pitivät omaa kivaa hänen nimeensä liittyen.
Muutenkin ainoa blondi siellä herättää innostusta ja varmaan kielitaito kasvaa nopeasti kun englantia ei siellä paljoa osata ja kaikki tulevat juttelemaan.
Hinnat ovat halvat, niin että lähinnä tyttö syö ulkona, saa nähdä kyllästyykö tacoihin nopeastikin...


Vanhin tyttö Turusta puolestaan siirtyi kevääksi tavarasäkkiensä kanssa putkiremonttia pakoon, hänen vuokrayksiössään kun ei veden lisäksi tule sähköäkään. Hän reissaa välillä Turussa yliopistolla ja postia hakemassa, mutta aloittelee nyt täällä Tampereella graduaan aiheesta "Lasten oikeudenmukaisuusajattelun ilmeneminen kouluruokailupuheessa".
Ja jos opettajan sijaisuuksia löytyy, hän voi välillä tarvittaessa keikkailla kouluilla kuten Turussakin. Joten kun yksi lähti maailmalle niin toinen tuli tilalle ainakin osaksi aikaa.

Ja mainitaan nyt vielä nuorimmasta tyttärestäkin, että yötöiden lisäksi tässä keväällä alkavat valmennuskurssit ja pänttääminen kauppakorkean pääsykokeisiin.
Siinä tuli nyt vähän tyttöjen kuulumisia kun itselle ei juuri kovasti uutta tapahdu, töihin ja kotiin vuoronperään vaan tällä hetkellä.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että tyttäresi on päässyt onnellisesti perille ja vaihtariaika on lähtenyt hyvin käyntiin. Ah, olisipa itsekin vielä nuori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tyttö taitaa sopeutua mihin vaan ja saas nähdä jääkö ollenkaan Suomeen... Itsestä ei kyl olis ollut lähtijäksi nuorena.

      Poista