maanantai 2. helmikuuta 2015

Kaverikoirat

Viikonloppuna oli kivaa vaihtelua töissä kun lauma Suomen Kennelliiton kaverikoiria tuli vierailulle. Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koirat tuovat iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille.
Koirat vierailevat esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.


Räpsin kännykällä kuvia, joiden laadusta ei kannata välittää, oli vähän haastavaa kun koirat eivät välttämättä juuri oikeaan aikaan pysy paikallaan ja piti myös välttää ihmisten kuvaamista.
Mutta välittyy näistä kuitenkin vähän tunnelmaa; osa asukkaista oli tosi ihastuneita tai liikuttuneita, osa puolestaan ei tykännyt koirista tai noteerannut niitä ollenkaan.


Pari pienempää koiraa kävi myös sängyssä tervehtimässä erästä mummua, ja se oli oikea ilon paikka.
Kaikinpuolin kiva elämys ja seuraava vierailuaika on jo varattu ja merkitty ylös kalenteriin.

6 kommenttia:

 1. Voi miten hienoa toimintaa - eläimillä on kyllä iloa ja hyvää mieltä tuottava vaikutus!
  Ja noissa kuvissa on varsinaisia söpöläisiä ja hurmureita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi erilaisia persoonia koirista ja jokaiselle sopivan kokoista siliteltävää:) Kiva että käyvät jatkossakin, paljon erilaisia tunteita kyllä herättivät...

   Poista
 2. Kiva idea, moni varmasti rapsuttelee karvakaveria mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli jollakin niin autuas ilme ja joltakin tuli itku... Jokunen kyllä sanoi ettei tykkää koirista mutta sehän on ihan luonnollista;)

   Poista
 3. Meidänkin töissä kävi muutama vuosi sitten koiria vierailulla ja osa vanhuksista oli tosi iloisia ja osa ei, mutta niinhän se on, ettei kaikki tykkää eläimistä niin paljon kun toiset :)
  Mutta minusta on hienoa, että tällaista toimintaa on ja vanhukset saavat niin halutessaan paijailla eläimiä. Toisessa hoitokodissa meillä oli kaksi kissaa, jotka kyllä tiesivät kuka heistä tykkää ja kuka ei. Siellä oli myös hevosia ja kesällä me ihasteltiin niitä useinkin tarhan laidalla ja talvisin ikkunasta, koska laitumen lähelle ei ihan päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli myös edellisessä työpaikassa vierailemassa alpakoita mutta ikävä kyllä en ollut silloin työvuorossa... Kyllä eläimet tuottavat paljon iloa monille:)

   Poista