lauantai 3. tammikuuta 2015

Itku tuli silmään

Sattuiko kukaan katsomaan perjantai-iltana ykköseltä tulleen Maarit Tastulan dokumentin ( Avec Tastula) Romanian löytökoirista? Sen voi katsoa jälkikäteen YleAreenasta, kuten tein mäkin tänä iltana.
Ajattelin ensin pystynkö katsomaan, mutta ei siinä mitään julmuuksia näytetty vaikka liikuttava olikin...
Kuvat ovat viime kesältä meidän Honeysta Glinan tarhasta, jossa se odotti adoptiota, ovat tainneet olla aiemminkin täällä näytillä.Pelastusyhdistys Kulkurit, jonka kautta Honey meille tuli, tekee hienoa työtä romanialaisten katukoirien auttamiseksi ja myös Tampereella aktiivisesti toimiva "Koirakamuille jeesiä" ahkeroi pelastaessaan ja tuodessaan koiria Romaniasta, ja heillä on täällä jatkuvasti erilaisia tempauksia rahan ja tarvikkeiden keräämiseksi myös paikan päällä avustustyötä tekeville. Pitävät erilaisia myyntitapahtumia ja keräävät esim. villasukkia, saappaita ja kaikenlaisia lämpimiä asusteita sikäläisille avustajille lähetettäväksi.Honey lensi meille elokuussa, ei siis onneksi joutunut kestämään pakkasia avoimilla pelloilla olevissa hökkeleissä. Ihana on katsella kun tuo pieni nauttii hellyydestä, huomiosta ja mm. saunan lämmöstä täällä ja alkaa olla kohta jopa ylipainoinen, jos ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota.
Mutta itku tulee kun miettii niitä lukemattomia muita kohtalotovereita, joita kaikkia ei voi auttaa.
Romaniassa ollaan niin välinpitämättömiä eläimiä kohtaan ja kulkukoirien pyydystäminen on iso bisnes siellä.


 Välillä mietin että mahtuisihan meille lisäksi vielä vaikka neljä muuta pientä kuten monilla koira-aktiiveilla, mutta kun tosiaan kaikkia ei millään voi auttaa...
Keräilin juuri meidän aikaisempien koirien valjaita lähetettäväksi avustustyöhön ja turvaamaan valittujen onnekkaiden koirien rankkaa matkaa Suomeen, suotta lojuvat varastossa.
Mutta jatkossa aion ehdottomasti koiraa hankkiessani valita saman ratkaisun!

2 kommenttia:

  1. Tätini juuri otti aivan ihanan koiran Aurinkokoirien kautta Espanjasta. <3 Voi että miten söpö haukku tuo Honey, aivan liikuttava. Hyvin samantapainen kuin tätini koiruli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi muuta kun suositella, meille ainakin löytyi niin kultainen perheenjäsen:)

      Poista