lauantai 22. maaliskuuta 2014

OhranjyväVuonna 1965 Näsilinnankadulle perustettu Ohranjyvä on ensimmäisiä olutravintolakokeiluita Tampereella ja koko Suomessa.
Lapsuudenkotini on ihan viereisessä korttelissa, mutta en ole koskaan tajunnut miten hyvä ruokaravintola Ohranjyvä on. Oon pitänyt sitä vaan kaljapaikkana, jossa on viihtynyt sisäpiirin porukkaa, olihan se jossain vaiheessa tv-kakkosen väen kantapaikka, jossa mm. Jyrki Otila suunnitteli tietovisojaan.


Viime aikoina oonkin kuullut yllättäen eri tahoilta miten hyvää ruokaa siellä saa ja mentiinkin sinne syömään  miehen ja Tampereella asuvien tyttöjen kanssa, jotka alkuun myös suhtautuivat epäilevästi mun ruokapaikan valintaani...
Päädyttiin kuitenkin pieneen ja viihtyisään seurusteluravintolaan, jossa on rustiikkinen sisustus.


Ruoat eivät todellakaan tuottaneet pettymystä; tilattiin miehen kanssa molemmille superhyvät lankulta tarjoillut pippuripihvit, jotka nousivat heti pippuripihvikokemusten kärkipaikoille. Toinen tytöistä valitsi hunajaisen kasvisvuohenjuustoannoksen ja toinen otti muhkean lehtipihvin.
Oltiin kaikki tosi tyytyväisiä ruokaan. Oli vaan aika hämärää saada kuvia, jotka tekisivät oikeutta maukkaille annoksille.


Ravintolan ruokapuoli on aika pieni ja me oltiin liikkeellä lounasajan lopulla, jolloin väkeä ei ollut paljoa ja varsinaiselta listalta tilaaminenkin onnistui. Illemmalla siellä on kuulemma tosi täyttä, että paikkavaraus kannattaa ehdottomasti tehdä.
Aiotaan kyllä mennä tonne uudelleenkin, listalla oli niin monta mielenkiintoista vaihtoehtoa, joita tekee mieli maistaa.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa , että kävitte kokeilemassa ;) vallan viihtyisä paikka ja ruoka mainiota !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hyvää, pitää käydä siellä useamminkin...

      Poista