tiistai 22. heinäkuuta 2014

Heinäkuun helteiltä


Mä oon viettänyt aikaa parvekkeella lueskellen katoksen alla suojassa suorasta auringonpaahteesta, muut meillä käyvätkin taistelua takapihan auringonottolavitsasta:)  Mä oon niin tyytyväinen tämän kesän köynnöskasviini, se jopa kukkii.

Meillä on uusi perheenjäsen, joka käy iltaisin takaovella pyytämässä Kaapon kuivamuonanappuloita, jotka maistuvat sille hyvin. Siilin nimi on Taavi, koska se on ihan entisen marsumme kaksoisolento, jota puolestaan aina verrattiin siiliin.

Uimakausi alkoi ja oonkin käynyt ahkerasti järvessä, välillä parikin uimapukua on kuivumassa samaan aikaan. Nyt on ennätyslämmintä, vesi 23 astetta. Mutta Näsijärven iso selkä on yllättävän petollinen, joskus on käynyt niin, että yhtäkkiä lämpö on vuorokauden aikana tippunut vaikka 14 asteeseen kunnon tuulisella säällä.

Vietin yhden helteisen yön patjalla lattialla ja jouduin aamuviideltä välillä nousemaan kun mun paikkani vaivihkaa valloitettiin, enää pieni reuna jäljellä mun tyynylleni.


Ehdin ihailla kukkiani monta päivää, mutta nyt ne on jo varisseet.

Mulla on ollut nyt kesällä tosi paljon yövuoroja; kolmea tai neljää yötä kerrallaan. Tässä kuvaa  ikuistettuna yhdeltä yöltä, hoitajat kun eivät saa käyttää kynsilakkaa tai sormuksia ym. käsikoruja joten olen tällännyt ne kaikki jalkaani;)

Ehdittiin grillata hampurilaisia kotipihalla.

Taas yksi yö, jolloin kello tuntui välillä pysähtyvän, tässä vielä pari tuntia kotiinpääsyyn. Mulla sitten loma alkaa kuitenkin vasta reilun parin viikon kuluttua. Olisin kysyttäessä ollut valmis siirtämään lomaani aikaisemmaksi, mutta sitä ei vaan ikinä saatu järjestymään joten pitkä kesä on ollut odottaessa...


Naapuritaloiilla on komea tuoksuva jasmiinipensas.

Särkänniemessä käydessä herkuteltiin Midhillin hampurilaisilla, ovat kyllä mahtavia vaikka palvelusta ei voi sanoa samaa.

Särkänniemen sydämellinen kukkaistutus.

Vein vanhalle ukolle parvekkeen lattialle pehmikkeeksi lampaantaljan, niin on mukavampi siellä makoilla ja tuulettaa itseään.


Löysin kaupungilta söpön blogivihkon itselleni, johon kirjoittelen ideoita ja muistiinpanoja aina kun tulee jotain mieleen.

Töissä tyhjennellään kaappeja ja varastoja ennen kun toiminta loppuu. Täällä sitä ollaan rikkinäisten joulukynttelikköjen keskellä heinäkuussa.

Helteisenä yönä on mukava käydä välillä parvekkeella haukkaamassa raikasta yöilmaa, alkaa olla jo aika pimeää. Näillä helteillä on ihan tuskaa kun toimivasta ilmastoinnista ei ole tietoakaan, ainoastaan tuulettimen vieressä on miellyttävää, muuten on hiukset märkänä hiestä ja vaatteet liimautuvat ihoon ja hiki valuu silmiin heti kun jotain teet.

Yövuoron jälkeen pulahdus järveen vilvoittelemaan ennen nukkumaan menoa, ei virkistynyt liikaa mutta oli pitkän aikaa miellyttävän viileä olo.2 kommenttia:

  1. Kivoja kesäkuvia, Taavi se vasta söpöinen onkin. Tulisipa meillekin siili ruokittavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi on hauska, se pitää kyllä huolen että ruokinta toimii,

      Poista