maanantai 23. marraskuuta 2015

Marraskuun tunnelmia

Paljon on tullut vietettyä aikaa sisällä kotona, montaa valoisaa tuntia ei päiväsaikaan enää ole ollutkaan. Isänpäiväviikonloppuna Linda ja Vili valloittivat keittiön ja postausta herkuista on aiemmin ilmestynytkin, hernesosekeittoon ei kuitenkaan tarvittu koko pulloa kuohuviiniä joten saatiin nostettua maljatkin.

Käytiin ystävän kanssa Kustaa Kolmosessa jälleen kerran syömässä ja maisteltiin alkupalaksi yhdessä tuollainen kuorrutettu sipsilautanen, kokeilin sen innoittamana vähän samantyylistä kotonakin. Broilerihalloumileivän olen syönyt ennenkin ja oli niin hyvää että valitsin taas sen.

Honey mainostaa miten tärkeä koira on taloudessa.


Pidin lokakuun lopussa kynttiläkutsut ja olen jo ehtinyt käyttää paljon uusia hankintojani; koristelin lasikuplat jouluisiksi ja suurimman niistä sai omaan kotiinsa Amanda, joka voi käyttää sitä myös tarvittaessa kukkamaljakkona.
Uusi pieni sydäntuikkukippo heijastaa kauniisti valoa ja eräänä iltana tunnelman kruunasi vielä jääkylmä päärynäsiideri.

Marraskuun alkupuoli on ollut niin leutoa että naapurin sitkeä sipulikasvi putkahti esille kukkimaan.


Keskustorin joulukuusi on jo pystyssä ja valoin koristeltu, tänä vuonna ei tarvitse vinoilla vinosta kuusesta kuten vuosi sitten.

Tein virheratkaisun kun kuvittelin vielä hyvin pääseväni pyörällä yövuoroon, mutta kyllä oli tuskien taival; lunta kertyi niin että jouduin osan matkaa taluttelemaan pyörääni, jarrutus oli hengenvaarallista ja silmälasitkin piti ottaa pois ekassa risteyksessä kun lunta tuli täysillä päin naamaa.
Pyörä saikin sitten jäädä työpaikan pihalle ja hyppäsin aamulla bussiin.

Neljän aikoihin on jo kovin pimeät koiranulkoilutusmaastot, lumi onneksi auttaa tuomalla valoa.

Lunta on sitten tullutkin ihan reilusti, eikä kauaa kestänyt kun jäätiköt valtasivat taas tiet. Sanon vaan että nastakengät on ihan hengenpelastajat, ilman niitä en juuri uskaltaisi lähteä pihalle luistelemaan.


2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo pimeys onkin ottanut koville - eikä edes lumi kauheasti helpotusta tuonut - meille sitä tuli vain pieni harso maahan ja sekin taitaa loppuviikosta sulaa pois.
    Mutta onneksi on kynttilät ja valot!
    Tunnelmallista joulunalusaikaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä täälläkään tuo ensilumi yleensä säily mutta onpa ainakin vähän valoisampaa hetken. Ja jouluvalojakin alkaa olla jo puissa ja pensaissa:) Rauhallista joulunodotusta sinne myös!

      Poista