maanantai 9. marraskuuta 2015

Herkkuja isälle

Isänpäivän aikataulu oli aika epätavallinen, koska mies oli yövuorossa ja toivoi saavansa nukkua ainakin puoleen päivään.
Linda on meillä aina yhtä innokas suunnittelemaan juhlatarjoiluja, joten isänpäiväruoat olivat hänen ja Vilin toteuttamia, mitä mä vähän autoin kakun kanssa.

Brunssi syötiin yhden aikaan ja se oli todella miehekäs, mitään vihannesta tai hedelmää ei ollut tarjolla, sen sijaan pannupizzaa, croissanteja, tacolastuja, uuniperunoita kinkkutäytteellä, paneroituja broilerinpaloja dipin kanssa, juustokakkua, colaa ja pisteenä iin päällä jämäannos iskän lempparia juustomakaronilaatikkoa ketsuppisydämellä.
Näillä jaksoi hyvin, sillä varsinainen ruoka tarjoiltiin vasta yhdeksän jälkeen illalla.


Ruoanlaitossa tarvittiin jonkin verran kuohuviiniä ja loput kaadettiin sitten alkumaljoiksi. Tarjolla oli Mas de la Sabatera-nimistä cavaa, joka on saanut kultamitalin arvosteltaessa vuoden 2015 viinejä. Mulla tosin menee tuollaiset makuelämykset vähän ohi kun en tykkää mistään kuivista viineistä, mutta Linda oli ovelasti tuunannut mun lasillisen juomakelpoiseksi lorauttamalla sinne makeaa banaanilikööriä joukkoon;)


Alkukeittona syötiin ranskalaista hernesosekeittoa Creme Ninonia, johon juuri tuli sitä kuohuviiniä ja joka kuulemma on Jorma Uotisen bravuureja.


Pääruoaksi tarjottiin herkullista broileriaurajuustosalaattia, jossa oli joukossa hedelmiä ja siemeniä.


Jälkiruokana oli vielä naked cake-tyyliin toteutettu kakku, jonka valmistus epäonnistui kaikin tavoin, mutta siitä ei sen enempää; maku ratkaisee...
Kiva kun noilla opiskelijoilla ei ole muuten niin aikaa laitella sen ihmeellisempiä syömisiä arkena, niin tulevat sitten välillä tänne ja saattavat käyttää koko päivän kokkailuun, joka näyttää olevan nuorenparin yhteinen mukava harrastus.

2 kommenttia:

  1. Melkoinen brunssi! Tuo kakku on kyllä herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Oli laitettu sellainen isän näköinen, makkarat vaan puuttui:)

    VastaaPoista