sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viimeiset yo-juhlat

No nyt on onnellisesti ohi meidän perheen kolmannet ja viimeiset ylioppilasjuhlat, jotka vietettiin aika sateisessa ja koleassa säässä.
Koululle meidän vanhempien lisäksi edustamaan lähti vanhin sisko.


Kotiin salaatteja urakoimaan jäi keskimmäinen tyttö ja meidän perheen ihana ja rakas ystävä, joka antoi lahjaksi työpanoksensa touhuamalla väsymättä keittiössä koko päivän.


Puheet, lakitus, suvivirsi ja musiikkiesityksiä sekä yhteislaulua oli perinteisesti ohjelmassa. Siellä se meidän pikkutyttö sai koulu-uransa päätökseen ja nyt on kova taistelu opiskelupaikoista edessä, jää nähtäväksi onko välivuosi ja kielitaidon kartuttaminen ulkomailla seuraavaksi ohjelmassa.
Vanhimman tytön mielestä kaikkiin suuremman luokan gaaloihin kuuluu olennaisesti selfie...


Tilaisuus kesti sen verran kauan, että ensimmäiset vieraat ehtivät jo saapua meille kotiin, mutta otettiin pikaisesti muutamia kuvia koululla.
Jaksoin taas ihmetellä miten tyttö kulki varmasti huikeilla koroillaan, joilla myös veti koko vanhojentanssipäivän aikoinaan.
Tiukan suunnittelun ja muutamien kompromissien jälkeen juhlien menu oli seuraavanlainen:

Marinoitu porsaan sisäfile 
Broileripastasalaatti 
Savulohiperunasalaatti
Halloumimansikkasalaatti

Fetapinaattipiirakka
Ruisnapit tunturisalaatilla
Patonkia ja tuorejuustoja

Vadelmatäytekakku (Brander)
Mangojuustokakku
Pätkisjuustokakku
Toscapullia
Pikkuleipiä
Suklaakonvehteja

Fresita ja Envy
Rosepommac
Kahvia
Kivennäisvettä ja limsaaVieraat oli kutsuttu kahdessa erässä mikä olikin hyvä kun ei voitu nyt käyttää ulkotiloja hyväksi.
Kaapo harhaili joukossa yllättävän rauhallisena, tytöt solmivat sille ryppyisen rusetinkin kaulaan. Se ei onneksi mitenkään hermostunut väkimäärästä, ei varmaan oikein hahmottanut mitä oli tekeillä mutta tapansa mukaan oli koko ajan tapahtumien keskipisteessä toisten jaloissa...


Serkkutyttö pääsi iPadin kimppuun pitkästä aikaa:) Lapsia ei kutsuilla ollutkaan vieraina, harmiteltiin puolin ja toisin kun ainoa kutsuttu lapsiperhe ei päässyt paikalle juhliin.


Nyt huilataan ja palaudutaan tämä päivä ja huomenna kaikilla onkin jo taas töitä edessä. Juhlat on nyt tältä erää juhlittu:)

4 kommenttia:

 1. Onnea vielä kerran sekä kauniille tyttärelle että äidille! Ja minulle nousi vesi kielelle noita teidän tarjoiluja katsellessa;)
  Juhlat ovat ihania - mutta kiva on päästä huilimaankin niiden jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se aina helpotus kun juhlat on kunnialla ohi ja tarjoilut riittää jne.

   Poista
 2. Herkullisen näköiset tarjoilut ja kaunis ylioppilas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Herkullisia salaatteja syödään meillä vieläkin;)

   Poista