tiistai 10. toukokuuta 2016

Viikon syömisiä

Mä kaipaan aina itse uusia ruokaideoita ja tykkään lukea muiden ihan arkiruokapostauksia, joten oon taas koonnut itsekin kuvia viimeisen viikon syömisistä.
Valmiiden pakasteuunikasvisten joukkoon lisäsin parsakaalin, joka pyöri orpona jääkaapissa ja päälle valutin vähän hunajaa ja ripottelin mausteita. Lisänä on edelliseltä päivältä jäänyttä Sokoksen tiskiltä ostettua juustosalaattia.


Viime viikolla käytiin Ideaparkissa ja mies muisti IKEAn lihapullat, joten poikettiin siellä takaisin tullessa lounaalla. Mulla ei ollut kauhea nälkä, luovutin puolet omistani vielä miehelle, joka valitsi perinteisen muusin lihapulliensa lisukkeeksi.


Juustoinen kukkakaalikeitto on yksi meillä aina yhä uudelleen tehtävistä keittoresepteistä; helppo, nopea ja maukas.


Äitienpäivä kului mun osalta lähinnä nukkuessa, mutta heräsin myöhemmin iltapäivällä Idan valmistamalle äitienpäiväaterialle, jossa oli tarjolla hampurilaisia kasvispihvillä, paistettua sipulia ja herkkusieniä, bataattiranskalaisia ja tsatsikia. Oli kyllä hyvää ja Ida nyt kotona ollessaan kannustaa meitäkin terveellisempään suuntaan ruokavaliossa, koska syö itse nykyään vaan kasvisruokaa ja kalaa sekä yrittää vähentää maitotuotteidenkin käyttöä.



Tortilloihin kuitenkin laitettiin tacomaustettua jauhelihaa ja käytettiin jäljelle jääneitä paistettuja sipuleita ja herkkusieniä myös täytteenä. 


Jälkikäteen syötiin pakasteesta Daim-kakkua ja kesän ensimmäiset tuoreet, espanjalaiset mansikat äitienpäivän kunniaksi.


Tänään sitten tehtiin mielenkiintoinen kokeilu, Ida tutustutti mut Wolt-palveluun ja tilattiin Fafasista molemmille falafelit ja bataattiranskalaisia. Toimitus tuli perille noin puolessa tunnissa ja ruokakin oli hyvää, Ida otti fetamunakoisotäytteen ja mulle tuli fetaa ja broileria tuoreella korianterilla.
Hyvää oli ja vakuutuin tilauspalvelun sujuvuudesta ja latasin sen itsellenikin kännykkään vastaisuuden varalta.
Meillä on se etu että asumme keskustan alueella, johon ruokia toimitetaan ja jatkuvasti pitäisi palveluun kuuluvien ruokapaikkojenkin vielä lisääntyä. Tekisi mieli tilata sushia joku kerta tässä lähitulevaisuudessa.








4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia, nam! Juudtokukkakaalikeitto kuulostaa sellaiselta jota pitäisi kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaalikeitto on ollut kaiken lisäksi sellaista josta tytötkin on tykänneet jo lapsena;)

      Poista
  2. Kukkakaalikeittoa en olekaan syönyt vuosiin! Kiitos muistutuksesta, että sellainenkin ruoka on olemassa. Pitäisi muutenkin lisätä kasvisten syömistä näin kesän ja monien kasvisten satokauden lähestyessä!

    VastaaPoista
  3. Kukkakaalikeittoa en olekaan syönyt vuosiin! Kiitos muistutuksesta, että sellainenkin ruoka on olemassa. Pitäisi muutenkin lisätä kasvisten syömistä näin kesän ja monien kasvisten satokauden lähestyessä!

    VastaaPoista