torstai 26. toukokuuta 2016

Toukokuun kukkasia

Kuvista päätellen näyttää vähän siltä kuin olisin nuuskinut ja tuijotellut kukkasia pelkästään viime ajat, mutta ei se ihan niinkään ole, kyllä sitä on töissäkin käyty ja haisteltu kaikkea muutakin (hoitajahuumoria?).

Naapurin mummu on istuttanut tulppaaneita pihalleen yhteiselle kulkureitille meitäkin ilahduttamaan. 
Muualla morsiusangervot alkoivat olla jo täydessä kukassa, kun meidän pihalla varjoisemmalla paikalla vasta näkyi vähän valkoista.
Miehen 50-vuotislahjaksi saama päärynäpuu kukki komeasti jo ennen omenapuuta.

Töissä pidettiin yhtenä viikonloppuna levyraati, kappaleita saivat toivoa kaikki jotka osasivat. Voittajaksi selviytyi Katri Helenan "Katson autiota hiekkarantaa" mutta yllättäen meidän asukkaiden ikärakenne tekee sen, että jonain iltana katsotaan taustalla esimerkiksi Guns and Roses-konserttia iPadin välityksellä, ei siis ihan perinteistä vanhainkotimusiikkia...


Sain äitienpäivälahjaksi tuollaisen kallantapaisen kasvin, mutta en osannut sitä hoitaa kun nuo kukat vaan lopulta surkastuivat eivätkä auenneet ollenkaan.

Koristeomenapuu kukki upeasti, mutta nyt alkaa jo maa olla valkoisenaan terälehdistä tuulen ja sateen jälkeen. Kauneus on lyhytaikaista ja katoavaista, tässä sen taas huomaa.

Sain pari raparperinvartta ja leivoin yövuorojen päätteeksi piirakan, jonka sitten lopulta melkein yksin jouduin syömäänkin. Se vakuuttaa mut siitä, ettei kannata vaivautua usein leipomaan jos yrittää vähänkään järkeistää syömisiään.


Ilta-auringon valossa on ollut rentouttavaa lueskella sohvalla ja auringonlaskutkin ovat olleet nyt todella upeita.

Honey on mielellään parvekkeella joko sohvalla tai pöydällä, tässä se vainuaa näköjään että trimmaajalle lähtö on lähestymässä.

Yhtenä päivänä oli lokeilla joku isompikin kokoontuminen rannassa, mutta yleensä siellä vähintään  ainakin pari lokkia vahtii ilmeisesti pesiään ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin meidän katoillakin on taas lokinpesiä ja sitten se riemu vasta ratkeaa, kun poikaset lähtevät liikkeelle ja postinkantaja-parkaa myöten juostaan pakoon vihaisia ja hyökkääviä vanhempia.

Mies oli työreissussa Tartossa ja nyt tuli tosi makeat tuliaiset, tytöt mua aina moittivat kun en osaa juoda viinejä ja aikuisten juomia, mutta näistä saa hyviä aineksia kesäbooleihin vaikka mökille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti