Mies palasi reilun viikon kestäneeltä Kuuban matkaltaan ja oli ottanut paljon kuvia muistoksi, tosin mun toivomia ruokakuvia ei ollut yhtään kun ei hän oikein siellä kehdannut yksin kuvailla annoksiaan.
Ensimmäiset kuvat ovat hotellialueelta ja hotelli kuulemma jopa ylitti odotukset, matkaan kuului myös all inclusive ja ruoka oli hyvää vaikkakin vähän erilaista kuin mihin on länsimaissa tottunut.
Seuraavaksi muutamia rantakuvia; aurinko paistoi ihan riittävästi joten väriä tuli taas pintaan hyvin matkan aikana.
Kuubassa on liikenteessä paljon hienoja vanhoja amerikkalaisia autoja mm. takseina ja niitä sai vuokratakin.
Mies kävi pariin kertaan retkellä Havannassa, joka on aika rapistunut, mutta vanhaa loistoakin vielä oli tallella ja varsinkin pääkatujen varsilla olevia rakennuksia oli entisöity.
Kuuba on tosiaan vähän erilainen matkakohde, kulttuurillinen suurnähtävyys ja siellä ei vielä eletä 2000-luvun tyyliin, esimerkiksi katuvaloja ei tahtonut löytyä merkkiliikkeistä ja hampurilaispaikoista puhumattakaan...
Seuraavissa kuvissa kuuluisa Nacional-hotelli, jota Yhdysvaltojen mafia piti suurine päällikköineen vallassaan ennen Castron vallankumousta. Tiedetään Frank Sinatran esiintymisen hotellissa olleen itseasiassa peitteenä samaan aikaan pidetylle mafiajohtajien kokoukselle ja hotellissa on myös vieraillut säännöllisesti maailmanluokan tähtiä.
Tässä hotelli, jossa Hemingway on asunut ja hänen huoneensa on jätetty siellä ennalleen. Nobel-kirjailija Ernest Hemingway asui kolme vuosikymmentä Kuubassa ja hänen henkensä elää vielä vahvasti Havannassa.
Joitakin poliittisia kuvia...
Sekalaisia kuvia viihde-elämästä yms., musta toi on jännä jossa talon seinään on maalattu ihmisiä.
Kuubassa on oma valuutta, jota ei saa viedä ulkomaille. Siellä vallitsee kauppasaarto, Yhdysvaltain kauppapoliittinen toimenpide, joka on vaikuttanut Kuuban kehitysmahdollisuuksiin ja ulkopolitiikkaan vuodesta -62 alkaen. Sen poistamisesta on käyty keskusteluja ja tälläkin hetkellä hinnat ovat nousussa kun turismi lisääntyy ja varsinkin sitten jos ovet aukeavat amerikkalaisille.
Ostettavaa ei juuri muuten löytynyt kuin käsitöitä, rommia ja sikareita. Kuvassa setä joka kaupittelee rommia ja meille tiensä löytänyt pullo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti