tiistai 19. tammikuuta 2016

Tautinen tammikuu

Oikeastaan koko alkuvuosi on mennyt sairastamisen merkeissä. Välillä tein itselleni pesän vierashuoneeseen ja otin käden ulottuville kaiken tarpeellisen. Kirjoja tuli luettua paljon ja välillä nukahdettuakin sinne sohvalle ainakin osaksi yötä.

Mies tilasi joululukemiseksi kolmannen osan J.K.Rowlingin salanimellä kirjoittamasta dekkarisarjasta ja tykättiin että kirjat ovat kerta kerralta olleet parempia.

Alkuvuodesta alkoivat kireät pakkaset ja järvi höyrysi ennen jäätymistä niinkuin joku hiidenpata.

Honey on koittanut maastoutua peiton alle ettei tarvitsisi lähteä ulos jäätymään ja ollaankin tyydytty käymään lähinnä takapihalla vaan äkkiä asioilla.


Ollaan koitettu vähän keventää ja lisätä salaatteja ja kasviksia, mm. fetasalaatti ja täytetyt paprikat maistuivat, mutta ruokahalu on ollut vähän olematon enkä ole jaksanut kamalasti kokkaillakaan.

Honey on aikamoinen pörröturkki ja mun tekis mieli aina laittaa sen korvassa olevaan reikään joku koru:) Sillä on kunnon lävistys sen tarhalla laitetun karjamerkin jäljiltä.

Järvi on jo jäässä ja retkiluistelijoille aurattu rataa, ihme kyllä siellä on väki tarjennut luistellakin. Itse en vielä viimaiselle järvenselälle ole lähtenyt kävelemään.


Kännykkäostoksiakin on tehty, ihan ei itselle vielä kyllä mutta vähän vanhemmalle väelle selkeä näppäimillä toimiva Doro on ehdottomasti älypuhelinta parempi vaihtoehto.

Ensimmäiset tulppaanit oli pakko ostaa vaikka sitten kävelinkin niiden kanssa 20 asteen pakkasessa pitkät matkat, saa nähdä mitä vaikuttaa kestävyyteen.

Töissä meni monta vuoroa korvat lukossa ja puolikuntoisena, onneksi saa välillä vähän huokaista vapaalla. Mutta kiva juttu että töihin saatiin lahjoituksena varmaan ainakin neljäkymmentä värikästä taulua, joista iäkäs taiteilija toivoi olevan iloa vanhuksille. Niille nyt pitäisi keksiä sopivia paikkoja, valitaan mieleisimmät ja osa annetaan muille osastoille väriä tuomaan.

Lunta on tullut välillä kunnon kinokset, vanha Kaapon patsaskin on paksun lumipeitteen alla. Ulkona on tosi kaunista ja talvista, kerrankin on ollut sellainen talvi ettei tähän mennessä ole tarvinnut jatkuvasti käyttää Icebugeja ja pahemmilta jäätiköiltä on vielä säästytty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti