lauantai 10. lokakuuta 2015

Vuoden kirjapinot

Tänään on taas Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivä, jolloin aina lasken kuluneen vuoden lukemieni kirjojen saldon. Sikäli  vähän harhaanjohtavaa, koska en kovin paljoa lue suomalaisia kirjoja vaan lähinnä englanniksi ja ruotsiksi. Kaiken kaikkiaan ehdin lukea 125 kirjaa tämän vuoden aikana, joka taitaakin olla tähänastinen ennätys. Mukana on sekä tiiliskiviä että vähän ohuempia teoksia.


En voi väittää että lukisin kovin tietopuolista ja kehittävää kirjallisuutta, enimmäkseen viihdekirjallisuutta ja dekkareita, mutta koitan valita kirjoja jotka kertovat eri maailmankolkista ja erilaisista kulttuureista.


Mä oon jo vuodesta 2009 kirjoittanut muistiin lukemani kirjat alkuun senkin takia että pystyin tarkistamaan mitä kirjoja olen jo lukenut, kun varsinkaan noista englanninkielisistä pokkareista ei tahdo aina muistaa minkä on jo ennemmin kirjastosta lainannut, nimet ja kannet saattavat olla niin samantapaisia. Tosin nykyään tarkastaminenkin on jo hankalampaa kun luettuja kirjoja on kertynyt jo sivukaupalla...
Mutta joka tapauksessa lukeminen on ihan paras harrastus, vaikka tuntuukin että mulla aina vaan enemmän kuluu aikaa blogien, Instagramin, Snapchatin ym. seuraamiseen, joka on sitten poissa kirjojen lukemiseen jäävästä ajasta. Mutta tarviihan sitä välillä vaihtelua olla ja blogienkin lukeminen on tosi kivaa.


Kuvat poimittu Pinterestistä.

6 kommenttia:

 1. Koko ajan tulee luettua vähemmän mikä on suuri synti! Ihana tuo jääkarhukortti, keräsin nuorempana noita, nostalgisia muistoja tuli pintaan. <3 Kivaa viikonloppua Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kyllä siitä helppoa, että kirjan voi välillä siirtää syrjään ja keskeyttää, jos vaan malttaa;) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Minä elin vuosia, että luin joitakin dekkareita lomilla, en seurannut edes kirjallisuutta erityisemmin. Kirjoistani en luopunut, vaan ne kulkivat mukana, konteissakin. Nyt olen petrannut ja hankkinut rästejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kirjoja pitkin poikin joka paikassa itselläkin, vaikka kirjastossa käyn säännöllisesti. Osa on luettu useampaankin kertaan ja nyt vaan odotellaan tilaamaamme kirjahyllyä että saadaan koottua ne yhteen paikkaan.

   Poista
 3. Hei, olen ollut lukijasi vuoden verran, pidän tyylistäsi, olen noin samanikäinen ja samassa elämänvaiheessa kuin sinä. Pidän kovasti koirista, kiva lukea Honeystä. Olen myös ahkera lukija, harmittaa, kun en ole itse listannut lukemiani kirjoja. Olen ahkera kirjaston käyttäjä, omaksi en enää kirjoja halua hankkiakaan. Ja ihan samaa huomaan itsekin, ipad vie aika paljon aikaa kirjoilta :)!
  Kivaa syksyn jatkoa sinulle!
  Terv mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari kommentista:) kiva että on muita samanmielisiä blogikavereita. Ei meilläkään paljoa ostella kirjoja, mitä nyt mies joskus kirjakerhosta innostuu tilaamaan... Mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista