perjantai 16. lokakuuta 2015

Aikaa kokkailuun

Mä oon sitä valitellutkin kun aikaa ja energiaa ei tahdo oikein nykyään löytyä ruoanlaittoon varsinkin kun teen pääasiassa iltavuoroja ja tällä hetkellä on taas sellainen tunne että haluaisi vaan jäädä peiton alle talviunta nukkumaan ja ylösnousu aina vaan pitkittyy.
Tympii myös aina miettiä ja ideoida mitä sitä laittaisi syötäväksi.
Nyt oli lomalla kuitenkin paremmin aikaa häärätä keittiössä kun kotona tuli oltua enimmäkseen ja tässä muutamia näytteitä menusta.


Uusi kokeilu oli K-kaupan reseptilehdestä poimittu kukkakaalikeitto, johon tuli pekoninmakuista ruokakermaa joukkoon ja pinnalle tomaattia ja pekonia. Ihan ok, muttei nyt mikään erikoisherkku.


Tässä on jo ehditty olla huolissaan miten käy meidän perinteisen pippurikastikkeen kun Mustapekka-juuston valmistus lopetettiin. Kaupasta löytyi vastaavan näköisiä pippurijuustopyörylöitä ja kyllä ne melko täydestä menivät vaikka koostumus oli kyllä vähän erilainen, mutta ei maku siitä paljoa kärsinyt.


Mun suosikkeja on erilaiset suolaiset piirakat ja tässä vuosikausia meidän ruokalistoilla pysynyt ranskalainen kinkkupiiras, jonka liemenä on kananmunia ja ranskankermaa. Ei ole mikään kevytversio mutta siksi varmaan niin hyvää.


Taas saa kunnon jauhoista perunaa ja pääsee laittamaan perunamuusia, joka on myös mun herkkuani ja päällä pitää olla aina kunnon voisilmä. Wigrenin nakit ovat ehdottomasti parhaita nakkeja mitä Tampereelta löytyy ja uutta puolukkasurvostakin saatiin purkillinen Muumilta.


Fetasalaattia syötiin yhtenä päivänä ja löysin kaupasta pussillisen kivaa siemensekoitusta joukkoon laitettavaksi.Tortilloihin ja tacoihin mä en varmaan kyllästy ikinä ja säilykepavut tekivät jauhelihatäytteestä vielä ruokaisamman.


Suostuttelin miehen ohi ajaessaan hakemaan pitkästä aikaa Pizzahutin pizzaa ja valkosipulileipiä. Mä en käsitä miten Tampereen ainoa Pizzahut on ihan syrjässä Tesomalla, ennen oli oikein keskustassa ravintola jossa aikoinaan käytiin syömässä, nyt toi on vaan lähinnä noutopaikka, ei sinne vartavasten viitsi lähteä ruokailemaan.
Mutta ne pizzat on kyllä hyviä, vähän erilaisia kuin muualla ja säästyin yhtenä päivänä ruoanlaitolta.


2 kommenttia:

  1. Tortillat ovat vuodesta toiseen yksi minunkin herkuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on vielä niin nopeuttakin ja välillä voi tehdä vaihteeksi broilerista täytteen:)

      Poista