keskiviikko 28. lokakuuta 2015

#bloginitarina

Kiitokset vaan, sain haasteen blogista < a href="http.//pikkukepponen.blogspot.fi"> Pikku Kepponen<a>, jossa äiti Kepponen kirjoittelee osoitteessa pikkukepponen.blogspot.fi, ja jonka monipuolisia tarinoita olen seurannut jo pitempään. Erityyppisiä ja mukavan tavallisia juttuja kirjoitettuna pilke silmäkulmassa ja jollain tavalla myös hauska samaistuttava, koska hänellä on kolme poikaa haastavassa iässä, jolloin mulle tulee elävästi mieleen ajat kolmen tytön kanssa vielä joitakin vuosia sitten.
(Huom. mä en oo ennen linkittänyt mitään ja tutkin tätä juttua siis kauan, joten jos ei onnistunut nytkään kun julkaisen, niin edeltä tulee kyllä ilmi blogin nimi ja osoite. Oikeesti pitäis olla jotain kursseja kalkkiksille perusbloggaamisesta).

Haasteen säännöt:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille. Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitä voi myös tietysti pyytää).

2. Kirjoita ja julkaise oma blogitarinasi; miten blogisi sai alkunsa ja kuinka se on kehittynyt ja mitkä ovat olleet merkittäviä taitekohtia. 

3. Haasta mukaan neljä blogia, mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.

4. Muista ilmaista linkkeineen miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkun kuvasi yhteyteen tägi #Blogisitarina, näin kaikki Ig:ssä olevat bloggarit näkevät kenen kaikkien blogeissa tarinat ovat nähtävillä. Haasteen on käynnistänyt kototeko-blogi.


En ollut kuullut edes mitään koko blogimaailmasta ennenkuin muutamia vuosia sitten meille töihin tuli harjoittelijaksi nuori Anniina, joka kirjoittaa blogia Anniina's Diary ja joka kertoili blogeista sekä bloggaamisesta  ja ensimmäiseksi tietysti aloin seurata hänen blogiaan. Hän myös suositteli mulle luettavaa, jolloin löysin mm. Fab Forty Something-blogin.
Niihin aikoihin ostin myös iPadin ja lukulista kasvoi jatkuvasti; laidasta laitaan erityyppisiä blogeja, alkuun enimmäkseen nuorten kirjoittamia mutta nyt on alkanut löytyä enemmän ikätovereitakin.


Vuonna 2013 äitienpäivän aikoihin rohkaistuin kokeilemaan blogin luomista ja taisi ensimmäinen parin lauseen koepostaus ilmestyä. Vähän epäilytti sillä mun tietotekniikkataidot on lähinnä peräisin 80-luvun pankkimaailmasta.
Mä oon ollut lapsesta saakka Muumifani ja blogin nimi ja ulkoasu saivat inspiraationsa muumeilta, raidallinen tausta kuvaa Muumimamman essua, en vaan osannut muuttaa sitä mitenkään asianmukaisesti punavalkoraidalliseksi...


Blogin oli alkuun ja vieläkin tarkoituksena olla omaksi iloksi kirjoitettu päiväkirja vastapainoksi kirjojen lukemiselle, alkuun ei tainnut olla lukijoina muita kuin sukulaisia ja jokunen kaveri, mutta kiva kun joitakin muitakin lukijoita on eksynyt mukaan. Kommentointi ja vuorovaikutus on melko vähäistä ja täytyy myöntää etten ole itsekään mikään kovin aktiivinen kommentoija, mutta silti kommentit aina ilahduttavat ja alkuun ihan yllättivätkin.

Blogissa esiintyvät välillä myös mun kolme tyttöäni, Honey-koira sekä satunnaisesti joku sukulainen tai kaveri. Käännekohta oli kai kun tytöt antoivat laittaa nimensä esille ja välillä naamansakin näkyviin. On ollut myös ajatuksena että tämä voisi säilyä jatkossa muistona näistä ajoista.

Valokuvaamiseen mulla ei ole mitään oppeja, kunhan vaan räpsin kuvia kännykällä tai muutaman vuoden ikäisellä minijärkkärillä ihan pelkästään automaattiasetuksilla. Ja kuvien rajaaminen ja käsittely on mulle myös vierasta aluetta edelleen.


Blogin aiheet ovat sekalaisia, harvoin mitään kovin erikoista tapahtuu, ihan arkista höpinää vaan. Aiheet on sellaisia jotka mua itseä kiinnostaa mm. muoti, ei tosin mikään huippumuoti vaan mun omat valikoidut suosikkini, kaikenlainen hömppä; meikkaaminen jolloin välillä hurahdan kokeilemaan jotain älytöntäkin (tiedossa postausta), korut, joskus taas on aktiivisempia kokkailukausia, perhejuhlia, jotain ravintolakokemuksia yms. Mies osaa jo kysyä ennen ruokailun aloittamista että joko oon ehtinyt ottaa kuvan.
Sisustustakin on välillä joukossa varsinkin nyt kun kotia vähän uudistetaan Amandan muutettua pois tavaroineen.

Eli hyvin tavallista ja arkista elämää, joskus esillä jotain ostoksia ja kauniita piristysyrityksiä arkeen. Jatkossa varmaan tulee kesäisin enemmän mökkielämää ja mökin ylläpitoprojekteja.
Mä oon itse enimmäkseen kotihiiri, mutta aina välillä postailen muiden perheenjäsenten seikkailuista ja matkoista, silloin kun ystävällisesti antavat mulle kuvia käyttöön.
Jos joku haluaa niin saa kyllä laittaa postausehdotuksiakin, jos tulee mieleen jotain.


Mulla ei ole mitään kunnianhimoisia suunnitelmia niin elämän kuin bloginkaan suhteen, kirjoittelen omaan tahtiin ja tämä on ollut sellainen stressitön harrastus. Ei ole koskaan ehdotettu mitään yhteistyökuvioita ja kaikki ostokset ja mahdolliset jonkin liikkeen tai tuotteen kehut ovat ihan omia mieltymyksiä ja kokeiluja.
Ja se on tietysti plussaa ja lämmittää mieltä jos jotain kiinnostaa lukea näitä juttuja ja joku saa vieläpä jotain ideoita itselleen.

Mä en taida haastaa erityisesti ketään mm. näiden teknisten vaikeuksien takia, mutta tässä kohtaa muutan rajoitteita, joiden mukaan saa osallistua vaan haasteen saatuaan, en kiellä ketään, joten osallistukaa vaan kaikki lukijat joilla on oma blogi.

Kuvituksena miehen juuri hankkimia kanervia, joita näkyi sitten löytyneen laidasta laitaan vaikka mitä värejä;)

5 kommenttia:

 1. Kiva kun osallistuit haasteeseen.
  Minun erityissuosikkejani blogissasi ovat tyttäriesi ja Honeyn kuulumiset :)

  VastaaPoista
 2. Joo, vähän tuskaa tuotti kun iPadin mobiilisovelluksella ei ihmeitä tehdä mun taidoilla;) Mutta kyllä ne kuulumiset sunkin blogissa aina kivoja on etkä jatka samalla tyylillä:)

  VastaaPoista
 3. Arkinen höpinä on juuri mielenkiintoista ja ihanaa oli kuulla blogin nimesi ja raidallisen taustan historia. <3 Muumihöperö täälläkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumikirjat on ihan suosikkeja ja lastenohjelmiakin tuli pakostakin katsottua aikoinaan, mitään mukien keräilyä en oo ikävä kyllä tajunnut aloittaa...

   Poista