tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulun odottelua

Tää on nyt kolmas vuosi kun olen ostanut noita Blossan glögejä vaikken kuumista juomista tykkääkään, mutta noi vuosikertapullot on aina niin nättejä, että keräilen niitä hyllyn päällä pidettäväksi. Tämän vuoden glögissä oli teen makua ja mä maistelin sitä taas jääpalojen kanssa.

Jouduin jo kerran jättämään pyörän työmaalle kun yöllä satoi niin paljon lunta, mutta taas vaan pyöräkelit jatkuu. Myrskytuulet ovat vähän haitanneet ja sade tietysti, mutta hienoa kun vielä pääsee pyöräilemään vähän aikaa. Säästyy rahaa ja aikaa ja tulee samalla kuntoiltua.

Tacoja laitetaan meillä melko usein, ovat aina yhtä herkullisia.

Kevyttä lukemista on hyvä olla pitkiin yövuoroputkiin lepotauoille ja kotiin kun ei jaksa juuri välillä sängystä nousta yövalvomisten välissä, eikä rasittaa päätään millään raskaammalla aiheella.


Yöpöytäkin sai jouluisen ilmeen punaisen hyväntuoksuisen joulukäsivoiteen myötä.

Enkeli-ikkuna järjestettiin esille taas perinteisesti joulukuun alussa, samoin kyntteliköt ikkunoille ja jouluvalot pihapuihin.

Kun mä pitkästä aikaa olin hereillä valoisaan aikaan valvomisten jälkeen, pääsin hämmästyneenä todistamaan kuinka tuo tunnelityömaan kuuluisa ilmastointipiippu oli noussut melkein meidän takapihoille. Punakeltainen tötterö kuvaa tulta ja toisessa päässä oleva sinisävyinen on sade, taiteilija Jan-Erik Andersson on suunnitellut niiden ulkoasun.

Vapaapäivänä ahkeroin ja keittelin lanttulaatikkoa pakkaseen odottamaan paistamista jouluaattona, joka mulla tänä vuonna onkin vapaa:)Silloin kun mies haluaa aikaisen herätyksen takia sammuttaa valot ja mennä ajoissa nukkumaan, teen pesän yläkerran uudelle sohvalle, lueskelen ja katselen Netflixiä aikani ja kömmin sitten vasta sänkyyn kun alkaa väsyttämään.

Pikkujoulunuttura on tässä kuvattuna, sen verran jatkuvaa sadetta oli juhlien aikana ettei kannattanut vaivautua kokeilemaan uutta kiharakampausta. Nutturan kanssa ei pieni tihkukaan niin haittaa.

Kynsienlakkausta ja valmistautumista pikkujouluihin.

Entisen työpaikan saunaillan ja jouluruoan merkeissä vietetty pikkujoulu oli iloinen tapaaminen, johon oli ilmoittautunut seitsemäntoista vanhaa työkaveria. Joulupukkikin poikkesi ja sain tontun pikkujoululahjaksi. Haikein mielin muisteltiin vanhaa osastoa ja työyhteisöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti