lauantai 13. toukokuuta 2017

Mitä on tullut syötyä

Mä oon viime aikoina yrittänyt panostaa monipuolisempaan ja terveellisempään ruokailuun ja tasaisempaan ruokailurytmiin, kuten edellisessä postauksessa vähän jo kävikin ilmi. Etukäteissuunittelun lisäksi oon kokenut hyväksi keinoksi kuvata annoksiani muutenkin kuin pelkästään joskus harvoin ravintolassa käydessä.
Aina ei tämä tietenkään toimi, mutta se kannustaa valitsemaan lautaselle lisää väriä mm. kasvisten muodossa.


Ruokailun suunnitteluun on nyt vaikuttanut paljolti sekin, että oon viettänyt paljon aikaa mökillä ja yrittänyt välttää mm. valtavia tiskimääriä etenkin kun järvikin on ollut viime aikoihin saakka jäässä ja tiskivettä on ollut rajoitetusti.
Ylläolevasta satsista riitti tacopaistosta pariksi päiväksi, salaattiaineita vaan lisättiin tarvittaessa.


Pitaleivän täytteenä oli tonnikalaa ja Ruoveden Herkun chilimajoneesi kruunasi makuelämyksen.


Linda ja Vili olivat meillä vapun tienoilla ja sen kunniaksi törsättiin ja tilattiin Woltin kautta Naughtyburgerit ja bataattiranskalaisia koko porukalle.


Linda on kokeileva ruoanlaittaja ja testasi terveyskukkakaalipizzaa, jossa pizzapohja muodostui kukkakaalista, kananmunista ja juustoraasteesta. Nautin sitä Lindan tuoman siman kanssa.


Niinikään Lindan laittamaa savulohipyttipannua oli tarjolla vappubrunssilla, tosin otin oman annokseni töihin mukaan evääksi.


Vappupäivänä mulla oli vapaata ja silloin dippailtiin.


Sitä iänikuista tomaattikeittoa taas välillä; en löytänyt krutonkeja joten käytin hyväksi vapusta jääneitä juustopalleroita.Tacoihin en kyllästy sitten millään ja mökillä syötiin taas minitacotubseja, kokeilin itse laittaa guacamolea mutta avocadot eivät olleet tarpeeksi kypsiä joten makuelämys ei ollut paras mahdollinen, mutta tulihan se syötyä kuitenkin.


Kinkkukiusausta paistaessa ei myöskään kerry liikaa tiskiä ja mukana on reilusti aurajuustoa.


Tässä broilerinfile piilossa sweet&sour-kastikkeen alla.


Jämälautanen on koottu graavilohen ympärille, avocadoja sitten riitti joka lähtöön kun ne alkoivat vihdoin kypsymään.Mun pitkäaikaisia suosikkireseptejäni on tonnikalapiirakka, jota on alunperin tarjottu ikuisuuksia sitten aina joskus aamupalalla, kun muinoin olin pankissa töissä ja silloin tähän ihastuivat muutkin ja pyydettiin ohjetta emännältä.
Jos tässä lopultakin alkaisi ilmat lämpenemään niin saisi alkaa kokeilla erilaisia grilliherkkujakin, niistä ehkä kuvia jatkossa taas kun syödään muutakin kun makkaraa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti