keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Lähinnä laiturinkuvia

Toukokuun kuvissa näyttäisi olevan pääosassa laituri;)
Vapuksi saatiin suihkulähde taas toimintaan ja nyt on sen reunustoille jo ehditty istutettaa orvokkeja.

Säät ovat olleet yllätyksellisiä kuten eräänäkin iltana kun lähdin polkemaan töistä kotiin; pyörän sai ensiksi ravistella esille lumen alta. Ja sitä räntää ja koleutta onkin riittänyt, vielä ei luonto pahemmin edes viherrä.

Mun lähikirjastoni Metso suljettiin toukokuun alusta remontin takia jonnekin heinäkuulle asti ja varauduin tilanteeseen ja kävin lainaamassa kunnon pinot kirjoja, niin ettei lukeminen heti loppuisi kesken. Tosin aika monta kirjaa oon jo ehtinyt tuosta ahmia, joten saa nähdä riittävätkö nämä siihen saakka kun ovet taas aukeavat.

On paljon houkuttelevampaa syödä tomaatteja sydänrasiasta.


Sitten sitä laituria; Honeylla ei näköjään ole lintukoiran vaistoja, se vaan otti tyytyväisenä aurinkoa kun pari vesilintua köllötteli  lähettyvillä laiturilla ja uiskenteli siinä ympäristössä.

Laituriin saatiin kiinnitettyä talven jäljiltä portaat, nyt kelpaisi vaikka pulahtaa uimaan. Vesilämpömittari tosin näyttää 9 astetta, joten mä kyllä odottelen vähän lämpimämpiä lukemia.

Pallogrillikin odottelee vielä grillikauden avajaisia, on niin paljon muita pihahommia, ettei olla ehditty vielä oleilla ja rauhassa grillailla. Mies kyllä töiden lomassa jo testasi vähän auringonottoa laiturin nokassa.


Mä ostin kaupunkiin kaktuksen, jos se vaikka viihtyisi ja menestyisi paremmin, kun mun kaksi muuta viherkasviani ovat aika riutuneita talven jäljiltä.

Puutarhakalusteet saatiin kannettua ja koottua paikoilleen, keinu vielä on tilauksessa.

Tilasin uuden kesäisenhempeän kännykänkuoren nyt kun mulla on paljon muutakin vaaleanpunaista käytössä, mm. kevätlaukku ja puputennarit.

Eilen alkoi urakka; porrasta, tasoa ja puuterassia riittää vaikka kuinka sudittavaksi suoja-aineella. Nyt tuli kyllä välillä pakollinen lepopäivä sen homman suhteen, kun vettä puolestaan satelee vaihteeksi. Ihan hyväkin ehkä kun lihakset on vähän kipeät eilisestä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti