keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Terveisiä Singaporesta

Miehellä oli ainutlaatuinen tilaisuus matkustaa tutustumaan Singaporeen kunnolla siinä mielessä, että yhden hänen työkaverinsa vaimo on sieltä kotoisin ja matkaporukka sai sen ansiosta kattavan ja asiantuntevan opastuksen ja tarkkaan suunnitellun ohjelman paikan päällä. Nähtävää ja menoa riitti reiluksi viikoksi, niin ettei kuulemma jalka paljon maata viistänyt.

 
Matkaseurue ei asunut hotellissa, vaan heillä oli vuokra-asunnot ylläolevissa kuvissa olevalla siistillä residenssialueella, erityisesti muhun teki vaikutuksen noi uima-altaassa olevat kuntopyörät ja juoksumatot.


Mä nyt en osaa kovin tarkasti kertoa näistä paikoista luonnollisesti kun en itse ollut mukana, sain vaan kuvia ja matkaraporttia, mutta yllä on kuuluisa Raffles-luksushotelli, jossa voi kokea tuulahduksen Singaporen brittivallan ajoilta.
Siellä on kehitetty vuonna 1915 tunnettu ginipohjainen drinkki Singapore Sling, jonka kanssa tarjolla oli pähkinöitä. Vanhan tavan mukaan pähkinänkuoret pitää heittää pöydän alle palvelijoiden siivottavaksi.


Ruokakuvia ei kovasti kertynyt, mutta tässä on kuvassa ihan perusannos. Seurue oli käymässä myös korealaisessa ravintolassa, jossa sai itse kypsennellä lihanpaloja.


Yksi upeaa nähtävää tarjoava paikka oli Gardens by the Bay, kaupungin sydämessä sijaitseva laaja puutarha, jossa mm. kuljettiin yläilmoissa ihailemassa maisemia.


Kaupungista löytyi kiinalaista kaupunginosaa, Pikku-Intiaa sekä ihan moderneja ostoskatuja, jotka pursuavat monikerroksisia ostoskeskuksia joista löytyy mitä tahansa, mutta hintataso ei välttämättä ole kovin edullinen Suomeen verrattuna.


Matkalaiset vierailivat Sentosan saarella, jossa on useita hiekkarantoja, kylpylöitä ja erilaisia viihdekeskuksia.


Upeita maisemia on kuvattu Marina Bay Sands-hotellin katolla sijaitsevalta näköalapaikalta, kuulemma tuossa oikeanpuolimmaisessa kuvassa kulkee Singaporen formularata.


Yksi maailman hienoimmista ja suurimmista eläintarhoista on juuri Singaporessa ja siellä näkemisen arvoinen oli erityisesti yösafari, jossa osittain kuljettiin jalan ja osittain junilla. Siellä näki eläimiä aktiivisimmillaan juuri yöaikaan ja sai kuunnella viidakon ääniä ja nauttia sademetsän tunnelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti