tiistai 15. marraskuuta 2016

Marraskuun tunnelmia

Marraskuun alussa oli vielä jotain väriäkin maisemassa, Näsinkallion rinteestä löytyi kauniin keltaista ennen kuin talvi iski täysillä.
Vietettiin tosiaan jo isänpäivää etukäteen illallisen merkeissä, kun varsinaisena juhlapäivänä mies oli matkoilla ja pöytään katettiin silloin vanhoja ja vähän uudempiakin Paratiisi-astioita.
Mulla on ollut viime aikoina aika kiirettä, paljon iltavuoroja ja reilun viikon olin Honeyn kanssa ihan kahdestaan ja hermoilin vähän miten se pärjää yksin kotona pitempiä aikoja. Ihan tyynesti se onneksi otti ja lepäili kotivahtina ja yritin vielä iltamyöhään käydä sen kanssa pitemmillä lenkeillä, mutta välillä ehti olla jo niin kovaa pakkasta ja tuulta, ettei se edes tarjennut ulkoilla pitkiä aikoja.


Myrskytuulet tekivät rantalenkeistä aika jäätäviä, pipokin piti jo kaivaa esille. Saatiin kuitenkin ihailla tuulen ja aaltojen tekemiä hienoja jäätaideteoksia.
Otin esille jo tunnelmavalot olohuoneeseen, kynttelikköjen kanssa pitää vielä vähän odotella mutta nämä eivät ole liian jouluisia ja tuovat lisää kaivattua valoa elämään.
Yksin ollessani en juuri viitsinyt sen kummemmin laitella ruokaakaan, bussikyytiin kelien takia siirryttyäni oli pysäkiltä kotiin kävellessä kätevä napata mukaan rullakebab aurajuustolla, josta riittikin hyvin pariksi päiväksi mulle syötävää.


Lunta ei alkuun täällä ollut kuin ihan nimeksi, mutta tilanne on kyllä ehtinyt korjaantua ja pääsin pariin otteeseen lumitöihinkin pihapolkua putsaamaan.
Vapaapäivänä hain kauppareissun yhteydessä mukaani sushia pienestä Makasushista kauppa-aukiolta. Sinne aion poiketa toistekin, oli hyvää palvelua ja lounasannos oli edullinen ja maistuva, mukaan olisi saanut ottaa keittoakin.
Tänä vuonna en edes ottanut esille Halloween-koristeita, ainoastaan ostin vaahtokarkkikakun jälkikäteen puoleen hintaan, mutta sekin meni tällä kertaa parempiin suihin.
Nyt on matkailija ehtinyt onneksi jo turvallisesti kotiin, joten arkikin on taas vähän yksinkertaisempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti