keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulun odotusta

Väkisinkin on pikkuhiljaa tullut tehtyä pieniä jouluisia hommia jo ihan tavankin vuoksi, vaikkei se joulu enää ole samanlainen iso juttu, kuin tyttöjen asuessa kotona ja ollessa pieniä. Ja melkein viime päiviin saakka oltiin siinä uskossa ettei mitään isompaa joulunviettoa järjestetä, etenkin kun mulla on siinä yövuorot, mutta yllättäen Ida ilmoittikin saaneensa hankittua edulliset liput ja tulee Maltalta muutamaksi päiväksi kotiin.

Savulohi perunamuusin kanssa on nykyään yksi ihan mun lempiruokiani ja lohta on jouluksikin tilauksessa kun Ida ei syö nykyään enää lihaa.

Iltaisin olen sytytellyt kynttilöitä ja kaikki joulukynttelikötkin kaivettiin esille jo marraskuun lopulla.

Kävin ostamassa joulutarroja ja olen koristellut kaikki joulukuun kalenteriaukeamat jouluisilla kuvilla ja teksteillä. Ja jouluista kevyttä luettavaa löytyi myös sopivasti kirjastosta.


Teki mieli pitkästä aikaa lättyjä, viimeksi varmaan kesällä oon muurinpohjalättyjä syönyt, joten nyt niitä täytyi paistella ja maistella parina päivänä.

Tänä vuonna mies ei saanut ollenkaan Stockmannin Hulluilta päiviltä perinteisiä neekerinpusuja, mokomat olivat ehtineet loppua, mutta suureksi yllätyksekseni sieltä tuli jouluntuoksuista siivousainetta. Tuo kyllä ihan mukavaa tunnelmaa tylsiin siivoushommiin.

Töissäkin on vähitellen koristeltu paikkoja joulua varten, mahtava idea oli laittaa valokranssit ikkunaruutujen väliin, sieltä ne heijastelevat kauniisti ja ovat turvassa meidän välillä turhankin aktiivisilta asukkailta, jotka mielellään kuljettavat kaikkea mikä vaan irti lähtee. En tiedä vielä mikä on tänä vuonna joulukuusen kohtalo, kun nyt meillä on yksi niin touhukas pappa, joka varmaan heittäisi sen olalleen alta aikayksikön.

Kävin ostamassa toisetkin koiranulkoilutuskengät, kun ihan aina ei ole niin jäistä että vaaditaan Icebugit. Vaan kun ekaa kertaa näitä kokeilin ja kävelin yhtä luottavaisesti kun nastakengillä, niin liu'uinkin polvilleni aika äkkiä, niin että varsinkin pimeällä ja vähänkin jäisellä alustalla nastat on ihan ehdottomat.


Kovat myrskytuulet ovat puhallelleet pohjoiselta järvenselältä aika usein viime aikoina, mutta sen jälkeen on aina saanut ihailla taidokkaita jääveistoksia rannalla; laiturit, risukot ja jopa puunoksatkin ovat välillä tosi koristeellisia.

Jokavuotinen enkeli-ikkunakin tuli taas rakennettua, jouluverhot ainoastaan vaan on vielä vaihtamatta.
Ja pelkästään noiden kauniiden pullojen takia ostin taas Blossan vuosikertaglögiä, vaikken glögistä niin tykkääkään mutta saanpahan nyt jo neljännen pullon riviin koristeeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti