maanantai 11. huhtikuuta 2016

Lomajuttuja

Pääsiäisenä oli kiivas työputki, vielä alkuun oli asetelmat siististi mutta seitsemäntenä yönä oli vähän jo nuutunut olo, tunnelmaa kuvaa hyvin toi jo vähän kärsinyt ja uudelleen muotoiltu rairuohokoristelu työpaikalla.
Mutta siinä sitten vähän lennossa ikäänkuin vaihdettiin, mies tuli etelänmatkalta ja aloitti työt heti pitkillä päivillä ja mä jäin lomailemaan taas puolestani. Tuliaismeikkejä jo esittelinkin mutta mielenkiintoinen tuttavuus oli myös uusi Dooley's, aikoinaan mun isäni toi aina sitä toffeenmakuista likööriä mulle laivaristeilyiltä mutta nyt löytyi uutuus, jossa on valkosuklaan ja marjojen makua, ei pahaa ollenkaan  sekään.


Aurinko on välillä paistellut ja sulattanut lähes kaikki lumet, eikä enää ole asiaa mennä jäälle kävelemään. Seuraavaksi taas perinteisesti veikkaillaan ja jännäillään virallista jäidenlähtöpäivää.

Mä sain kun sainkin aikaiseksi aloittaa uimahallissa käynnin ja oli oikein mukava ja rentoutunut olo uinnin jälkeen, se lähteminen vaan tuntuu aina niin vaikealta. Uin hiljakseen kilometrin ja sain myös kokea arjen dramatiikkaa; yhdeltä tädiltä oli pukukaapin avain pudonnut altaan pohjalle ja siellä etsittiin sukeltajaa. Oon kyllä joskus yli neljäkymmentä vuotta sitten suorittanut uimakandin, mutta eipä enää sukellella mihinkään neljän metrin syvyyteen. 
Aikansa uimavalvoja siinä kalasteli haaviin kanssa ja ihmetteli kun yleensä aina yksi sukellustaitoinen löytyy porukasta ja onneksi lopulta sieltä yksi Tarzan ilmestyi, joka sai avaimen pelastettua.

Mäkin päätin syödä terveellistä ja trendikästä avocadoa, Ida sitä melkein päivittäin veteli ja oonhan mäkin sitä syönyt avocadopastan muodossa ihan kyllästymiseen saakka. Linda vinkkasi että se olisi hyvää ruisleivän ja tomaatin kanssa ja laitoin sitä myös lisukkeiden joukkoon kun syötiin tacopaistosta.


Kävin pariinkin otteeseen ulkona syömässä ja Ohranjyvän pippuripihvi houkutteli taas. Kaveri otti leivän, jossa oli päällä leikkeen lisäksi pekonia ja sienikastiketta. 
Listalla oli niin paljon houkuttelevia annoksia että suunniteltiin käyvämme siellä jatkossakin ja kokeilemme kaikkia vaihtoehtoja.

Mun kirahvilaumani sai uuden jäsenen, jota olen kuolannut jo pitempään sisustusliike Kantriinan ikkunassa.

Otin käyttöön pienen punaisen Tupperwaren matopullon, josta voin hörppiä vettä öisin. Tässä on esillä yöpöydällä tärkeät varusteet,  mm. huulirasva pitää olla käden ulottuvilla aina. Hulluilla päivillä en itse käynyt tänä vuonna ollenkaan, mutta mies haki ne perinteiset pusut sieltä taas.

Nyt onkin viimeinen lomapäivä, mutta saan pehmeän laskun töihinpaluuseen älyttömän työlistan ansiosta; huomenna on vapaa ja sitten yksi iltavuoro, jonka perään heti taas kaksi vapaata. En ole vielä saanut seuraavia listoja alkaen ensiviikon alusta, mutta kauhulla jo odotan millainen putki siellä jatkuu.
2 kommenttia:

 1. Niin niin hirmuisan paljon olen halunnut maistaa tuota valkosuklaa Dooley's makua. Onko se suoraan paratiisista?

  Kivaa viikkoa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika taivaallista oli:) Mukavaa viikkoa sinne myös<3

   Poista