lauantai 16. huhtikuuta 2016

Juhlat pystyyn

Oikeastaan aika lyhyellä varoitusajalla pistettiin pienet juhlat pystyyn, koska viikon aikana oli useampiakin aiheita juhlimiseen ja vielä kaiken lisäksi Linda ja Vili sattuivat tulemaan Tampereelle kaverinsa valmistumiskekkereiden takia.
Sen lisäksi että miehellä oli syntymäpäivä ja Lindalla nimipäivä, saatiin kuulla iloinen uutinen että Linda oli valittu isosta hakijajoukosta vuoden kestävään opettajapedagogiseen koulutukseen ja saa valmiudet opettajaksi aikuiskasvatuksen puolelle.
Kun vielä mullakin sattui olemaan vapaata, niin suunniteltiin spontaanit päivällisjuhlat. Joukosta kuitenkin puuttui mies, jolla oli muuta menoa jo etukäteen varattuna, mutta sen sijaan saatiin mukaan yllättäen Amanda ja hänen poikaystävänsä.


Linda tapansa mukaan suunnitteli tarjoilut ja oli päävastuussa niiden toteuttamisesta.
Pääruokana oli yrttistä uunilohta ja valkosipuliperunoita ihan valmiista pakasteesta. Lisäksi tarjottiin parsasalaattia, jonka päällä oli tuollaisia juustolastuja. En ole koskaan aiemmin ostanut ja kotona valmistanut mitään parsaruokia, mutta tän jälkeen kyllä pitää laittaa niitä toistekin.


Jälkkäriksi syötiin mangorahkaa, siitä ei ole nyt ikävä kyllä kuvaa sekä mun leipomaani suklaakinuskikakkua, josta olen tekemässä erillistä postausta. Ne sopivat muuten hyvin yhteen.


Kaikkia herkkuja ei jaksettu kerralla syödä, mutta siinä sivussa ohjeistin Lindaa tekemään ensimmäisen voileipäkakkunsa, jota tänään maisteltiin jo aamupalalla. 
Linda nimenomaan halusi opiskelu-uutisensa kunniaksi voileipäkakkua koska ei niin paljon makeista kakuista välitä ja uhkasi nauttivansa sen yksin.
Tuli kuitenkin jättikokoinen kakku josta riitti hyvin muillekin ja mainiosti se onnistui ensimmäiseksi tekeleeksi. Kuvasta ei ehkä niin hyvin saa selvää, mutta pintaan on balsamicokastikkeella kirjoitettu Linda.


2 kommenttia:

  1. Meillä Linda aina innolla tutkii uusia ohjeita ja haluaa kokeilla erilaisia ruokia, kiva kun muutkin pääsee nauttimaan tuloksista:)

    VastaaPoista