keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Metsurihommia

Silloin kun me muutettiin nykyiseen asuntoomme, oli etupihalla komea pihlaja, josta oli mun harmikseni tehty kaatamispäätös jo aikaisemmin. Jotain siihen tilalle teki mieli istuttaa ja mieleen tuli Hatanpään arboretumissa käydessä aina ihailemani rautatieomenapuu ja mikäs sen paremmin sopikaan, kun mun mummini suvussakin on ollut rautatieläisiä.
Hommattiin sellainen myös naapurintädin pihalle ja ovat hyvin menestyneet vaikka pihoilla oleilee jättirusakoita.
Mutta siihen meidän puuhun on salakavalasti kasvanut sellainen ylimääräinen suora törröttävä latva ja viime kesänä kyseltiinkin vähän asiantuntevimmilta puutarhureilta mitä sille pitää tehdä. Saatiin neuvoksi leikata törröttäjä keväällä pois ja viikonloppuna mies sen siitä sitten sahasikin pois.En tiedä pitäiskö sitä muotoilla jotenkin muutenkin, mutta nyt vaan toiveikkaana odotan puhkeaako taas kauniita omenankukkia kesällä.
Muuten meidän puutarhanhoitoon yleensä kuuluu vaan yksivuotisten kesäkukkien hankkimista laatikoihin ja amppeleihin. Ja se yrttikori pitää taas hommata että saadaan napsittua persiljaa, ruohosipulia yms. ruokien mausteeksi ja koristeeksi omalta pihalta.

2 kommenttia:

 1. Tekeekö puu satoa?
  Meiltä kuoli useampi vuosi sitten omenapuu ja aina syksyisin kahdehdin naapureiden omenapuita. Pitäisi yrittää kehitellä joku hyvä paikka omppupuulle. Olisipa niin kiva nappasta syksyisin sieltä omena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä lähinnä koristeomenapuu, kyllä siihen muutama omena on aina tullut mutta eivät ole oikein hyviä syötäviä...

   Poista