maanantai 23. maaliskuuta 2015

Huiput kokit

Mulla sattui loppumaan yövuorot perjantaina aamulla ja kerrankin viikonloppu oli vapaa. Kävi hyvin kun nuorin tyttö juhli synttäreitään keskustassa ja nuoripari tuli meille viikonlopun ajaksi. Molemmat asuvat pienissä opiskelijayksiöissä ilman kunnon keittiötä, joten heillä yleensä intoa riittää kokkailla ja leipoa yhdessä kun ovat täällä.
Ruoatkin ovat aina tarkkaan suunniteltuja ja harkittuja. Tässä kuvat meidän viikonvaihteen ruoista:


Perjantaina oli tomaattikeittoa tuoreista tomaateista, mukana ainakin porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Sämpylöissä oli juustoa ja pähkinärouhetta. Kelpasi tulla kotiin syömään kun olin istunut monta tuntia kampaajalla puoliunessa.


Lauantaina tarjottiin kinkkukiusausta, jossa oli joukossa mm. porkkanaraastetta, koskenlaskijajuustoa ja aurajuustoa, tosi maukasta sekin.


Sunnuntaina oli valmisteilla pikkusiskon synttäriateria juustosämpylöitä maistellessa.
Ateriaan kuului itse marinoitua broileria ja uunijuureksia; niissä oli ainakin punajuurta, lanttua, punasipulia, palsternakkaa ja porkkanaa. Siihen höysteeksi kuului vielä herkkusienisekoitusta.

Värikkäitä, houkuttelevia ja terveellisiä ruokia. Kyllä sitä itsekin tuli nuorempana panostettua enemmän ja kokeiltua usein uusia reseptejä. Nyt on vähän into hiipunut kun vuorotyö sekoittaa kuvioita ja usein syödään töissä tai sitten pitää saada jotain nopeaa ja vähän mielikuvitusta vaativaa.
Mutta kiitos vaan kokeille, oli kiva päästä valmiiseen pöytään uusien ruokaelämyksien äärelle.
Saas nähdä mitä herkkuja ensi viikonlopun kihlajaisiin saadaan aikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti