torstai 12. maaliskuuta 2015

Herkullinen marenkikakku

Tehtiin naistenpäivän kunniaksi kakkua vähän jälkikäteen, kun löysin reseptejä penkoessani vanhan tutun suosikin vuosien takaa, jota piti päästä taas kokeilemaan.
Marenkikakku sopii hyvin makean ystäville ja se on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä herkku, jonka voi koristella mielensä mukaan marjoilla tai hedelmillä.


Kakku on myös helppotekoinen ja siitä riittää 8-10 hengelle ohjeen mukaan, mutta kyllä se nopeasti tulee syötyä pienemmälläkin porukalla...

Tässä ohjetta:

5 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan
1 dl kookoshiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Vatkaa valkuaisia, sokeria, vaniljasokeria ja leivinjauhetta sähkövatkaimella 10 minuuttia.
Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.
Kaada marenkiseos vuokaan.
Pane taikina 250-asteiseen uuniin ja kytke lämpö pois päältä.
Anna olla uunissa vähintään 5 tuntia tai yön yli avaamatta uuninluukkua.


Koristele valmis kakku kermavaahdolla, hedelmillä ja suklaalla.
Meidän kakkuun laitettiin muutama jäinen vadelmakin koristeeksi.


On kyllä suussasulavan herkullista ja sopii hyvin jälkiruoaksi.

4 kommenttia:

  1. Taidanpa kokeilla, näyttää kyllä tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, yöksi vaan uuniin ja seuraavan päivän jälkiruoka on melkein valmis:)

      Poista