perjantai 19. joulukuuta 2014

Tonttukylä

Viime vuonna harmittelin kun meidän monivuotinen talonrakentaja piti lomaa, mutta tänä vuonna hän itse otti yhteyttä ja kertoi tekevänsä rajoitetun määrän suklaataloja ja laitoin tietysti heti tilaukseen pari mökkiä. Vuosia sitten meillä opiskelijana ja sijaisena työskennellyt tyttö on kaverinsa kanssa joka joulu pyörittänyt talotehdasta ja meillä on ollut kotona perinteenä rakentaa keittiöön tonttukylä, johon piparkakkutalon lisäksi myös suklaatalo kuuluu olennaisena osana.


 
Keittiössä välitilassa on edellisten asukkaiden jäljiltä peiliä, joka ei nyt ole kaikista käytännöllisin ja helpoiten siistinä pidettävä vaihtoehto, mutta tässä tapauksessa se kivasti moninkertaistaa kylän.


Mukana on osaksi tyttöjen aikoinaan askartelemia joulujuttuja ja muita pieniä joulukoristeita. Kylää asuttavat tontut ja lumiukot, jotka paimentavat lampaita:) Ja yleensä uudenvuodenaattona tapahtuu jonkinlainen luonnonkatastrofi ja käy hullusti; talot syödään ja asukkaat joutuvat muuttamaan vaatehuoneeseen laatikkoonsa  odottamaan seuraavaa joulua.

4 kommenttia:

 1. Mainio kylä teillä, tuo suklaa talo onkin mulle uusi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä rakentelenko kyliä vanhasta tottumuksesta koko ikäni vaikkei olisikaan enää pientä väkeä;)

   Poista
 2. Hieno kylä! Tänään on avautunut ihan uudenlaiset talorakennustekniikat. Teidän suklaatalon lisäksi blogissa oli näytillä myös Pihlajanmarja-karkeista tehty talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon on ollut ohje vuosia sitten Pandan mainoslehtisessä, en vaan oo ite saatu aikaiseksi rakentaa...

   Poista