maanantai 22. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluja ja tunnelmia


Pari viikkoa sitten ehti tulla maa valkoiseksi yön aikana ja oli kiva palata kotiin yötöistä tunnelmalliseen kotipihaan. Mutta ei se lumi sitten kauaa pysynyt valaisemassa maisemia.

Nukuin yövuorojen aikana pitkälle iltapäivään ja sillä aikaa olivat tontut leiponeet piparkakkutalon ja heräsin herkullisesti leijailevaan piparkakuntuoksuun. Mä olin ajatellut vähän yksinkertaisempaa joulua pienemmällä hössötyksellä, mutta tyttöjen piti saada talonsa. Olin myös päättänyt jättää joulukorttien kirjoittamisen väliin, mutta eikö viimeisenä iltana ennen viimeistä edullista lähetyspäivää mies kaivanut esiin pinon kortteja kun tulin illasta kotiin ja ilmoitti että sulle on vähän hommia...

Yhtä sirkusta on olleet jouluvalmistelut, kaikki vähän viime tipassa, ei ole ollut oikein aikaa ja voimavaroja tarpeeksi.


Honeyn turkki on kasvanut älyttömästi; sillä on komea irokeesi päässä. Elokuussa kun se tuli meille niin jostain kohdin oli melkein paljasta nahkaa näkyvillä.

Laitoin ostoslistaan reilu 2 kg lanttua ja sitä sain mitä tilasin; yhden valtavan järkäleen jonka kanssa olis tarvinnut kirvestä tai moottorisahaa. No mies sen mulle sitten paloitteli että pääsin keittohommiin...

Vuoden ensimmäinen ja luultavasti viimeinen joulutorttu. Ei nää sit enää jouluna maistu kun on niin paljon muutakin herkkua.

Uhanalainen hevoslaji Tampereen katukuvassa, vanhat rakkaat lapsuudesta tutut valokuviot ovat tulleet kuulemma tiensä päähän:(


Lanttu saatiin sitten soseeksi ja pakkasessa odottaa kaksi lanttulaatikkoa paistamista jouluaterialle.

Juuri valkoinen hyasintti on mun lempijoulukukkani, niitä pitää saada joka vuosi. Sen tuoksu ei ole ihan niin voimakas kun niissä violeteissa.

Honey viihtyy mielellään peiton alla kaverin kanssa tai ilman, aamuyöstä viimeistään tunkeutuu mun kylkeeni peiton alle.

Kotona oli herkkuannos odottamassa kun tulin väsyneenä iltavuorosta, Turun tyttö oli ideoinut aterian jossa oli lohta aurajuustokastikkkeella, parsakaaligratiinia ja herkkusieniä sekä perunamuusia, jonka he toteuttivat poikakaverinsa ja pikkusiskon voimin. Oli tosi maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti