torstai 17. syyskuuta 2015

Näsilinna eli Milavida


Oltiin tutustumassa juuri peruskorjattuun vuonna 1898 valmistuneeseen Näsilinnaan, jonka kaunis alkuperäinen nimi on Milavida. 
Paikka on tuttu lapsuudesta, koska palatsin ympärillä ollaan usein leikitty ja kiipeilty kallioilla ja kouluaikana siellä on käyty näyttelyssä ja joskus piirtämässäkin jotain esineitä kuviksen tunnilla.
Alunperin rakennus oli Finlaysonin omistajasuvun asuin- ja edustuspalatsiksi tarkoitettu, mutta perhe ei ehtinyt asua siellä yhdessä varhaisten kuolemantapauksien johdosta.
Tampereen kaupunki osti paikan v. 1905 ja siellä toimi pitkään Hämeen museo.


Nyt peruskorjatussa rakennuksessa toimivat sekä ravintola että kahvila, joissa voidaan järjestää jopa 500 hengen tilaisuuksia ja yläkerrassa sijaitsevat näyttelytilat. Nottbeckien suvun vaiheista kertova näyttely on avoinna pitempään, kai vuosiakin ja sen lisäksi tiloissa on vaihtuva näyttely; tällä hetkellä Salvatore Ferragamon huikeita kenkiä "Unelmien askeleet"-näyttelyssä.


Nottbeckien tiloissa seurataan heidän loisteliasta ja kansainvälistä elämäänsä, komeita kattokruunuja riitti, sekä aitoja upeita pukuja ja esineitä. Louis Vuittonin matka-arkkukin oli mm. päässyt näytille. Nottbeckit ovat toimineet myös kaupungin kehittäjinä ja hyväntekijöinä aikoinaan ja heidän tarinansa on mielenkiintoinen.

 
Hieno oli myös lasten nukketalo. Näyttelyssä olisi ollut mahdollista seurata ääniopastusta, mutta veikkaan että siellä tulee käytyä useammankin kerran ja sitä voi testata paremmalla ajalla.Kenkänäyttelyssä oli esillä 35 Ferragamon tärkeintä mallia, aika upeita luomuksia sieltä löytyi.
Ostin vielä lopuksi hauskan ja tarpeellisen esineen, oonkin juuri hiljattain miettinyt mistä saisin kenkälusikan ja nythän sellainen tuli samantien vastaan ja pääsi heti eteiseen silmäniloksi ja toivottavasti myös toimii käytössä.2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen paikka ja ihana kenkälusikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintolan tarjontaan en vielä ole ehtinyt perehtyä mutta siellä taitaa olla tarjolla hienostuneita brunsseja ym. kiinnostavaa... Noita kenkälusikoita oli myös valkoista ja pinkkiä;)

      Poista