maanantai 29. syyskuuta 2014

Silkkiäistoukka

Tässä on nyt ollut vähän ongelmia kun jostain syystä meidän nettiyhteys on takkuillut jo pari viikkoa ja etenkin kamerakuvien siirtäminen tuottaa hankaluuksia. Vikaa on nyt yritetty selvitellä ja lähiaikoina taloyhtiöön onkin tulossa laajakaista.


Joka tapauksessa jo loppukesästä kuultiin että Robert Galbraithin salanimellä kirjoittavalta J.K. Rowlingilta on ilmestymässä suomeksi toinen osa yksityisetsivä Cormoran Strikestä kertovaa dekkarisarjaa. Ensimmäinen osa "Käen kutsu" oli mielenkiintoinen ja antoisa lukuelämys ja tätäkin kirjaa odotimme innolla.


Täytyy sanoa ettei se nyt huonokaan ollut, mutta vähän kyllä pettymys ensimmäiseen osaan verrattuna. Lontoo on mielenkiintoinen ympäristö, mutta tämänkertainen kuvaus kirjailijapiireistä oli mun makuuni jotenkin osittain raakaa ja rivoa tekstiä, eikä yltänyt edeltäjänsä tasolle jo siitäkin päätellen ettei mies (jonka takia kirja ostettiin suomenkielisenä) tällä kertaa lukenut sitä ahmimalla lähes kertaheitolla.

2 kommenttia:

 1. Kesän jälkeen lukeminen on jäänyt minimiin. Nyt lukuvuorossa Lapiduksen uusin. Hitaasti etenee, johtuu minusta, ei siis kirjasta.

  JK Rowling on jäänyt minulta kokonaan lukematta. Myös harrypotterit. Lapset osasivat lukea itse tuossa vaiheessa, kuopuskin oppi lukemaan 5-vuotiaana, vaikka tuskin ihan ensimmäiseksi taisi potteriin tarttua. Myöhemmin tytöt alkoivat lukea pottereita englanniksi. Muistan, kun yksi tuttava sanoi ylimielisen oloisena, että kyllä taitaa olla liian vaikea kirja kuopukselle. Nyt sama tyttö opiskelee Englannissa. Tekisi mieli joskus mainita asiasta... Kyllä lasta pitää kannustaa, ei masentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on hankittu kaikki Potterit heti kun on ilmestyneet, osa myös englanniksi ja oon itsekin lukenut ne innolla. Kielitaito on kyllä tärkeä ja siihen pitää kannustaa:) meillä keskimmäinen tyttö opiskelee englanniksi ja on ollut ulkomailla töissä kun täältä ei ole kesätyötä löytynyt...

   Poista