lauantai 7. joulukuuta 2013

Lihapiirakkaa liukuhihnalta


Meillä on ollut tapana syödä joulupuuroa jo etukäteen ennen joulua anopin luona ja vuosien saatossa meille on muodostunut perinteeksi nauttia ihan omiin mieltymyksiin perustuva joululounas kotona aattona.
Joka vuosi kun on katsottu telkkarista joulurauhan julistus, meillä tarjotaan itsetehtyä lihapiirakkaa, grissinejä, lihalientä ja Wigrenin nakkeja ja tyttöjen mielestä se on odotetumpi kuin varsinainen jouluateria.

Tänä vuonna tein lihapiirakkaa oikein liukuhihnalta kun toivottiin kahta, että riittäisi myös myöhemmin maisteltavaksi, yleensä se on aina syöty kerralla. Teen ihan tavallisen rahkavoitaikinan ja täytteeksi laitan paistettua jauhelihaa, sipulia, keitettyä riisiä ja kananmunia maustettuna suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella.


Nyt on tämän vuoden urakka hoidettu pois alta ja piirakat pakkasessa odottamassa joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti