maanantai 3. heinäkuuta 2017

Linnan juhlat

Viikonloppuna juhlittiin merkittävää saavutusta; vanhin tytär Linda sai keväällä käteensä yleisen kasvatustieteen maisterin paperit ja hänellä alkaa nyt uusi vaihe elämässä Helsingissä työelämän merkeissä ja opiskeluvuodet Turussa jäävät taakse.
Tätä merkkipaalua juhlittiin suvun ja ystävien kesken Pitkäniemen linnassa, joka on entinen ylilääkärin komea asumus ja jota nykyään vuokrataan juhlatilaksi. Siellä on vietetty aiemmin mm. Lindan rippi- ja ylioppilasjuhlat, mutta tämä kerta erosi edellisistä siinä mielessä että suunnittelu, tarjottavat ja tarjoilu hoidettiin Lindan toimesta mummujen, siskojen, Vilin ja muun perheen korvaamatonta apua käyttäen.Linnan emäntä oli laittanut valmiiksi kauniit koristelut ottaen huomioon mm. juhlasankarin mieltymyksen ruoanlaittoon.
Puitteet ovat muutenkin kerrassaan upeat, talo sijaitsee järven rannalla ja siellä on kaakelitakkoja, kristallikruunuja ja vanhaa esineistöä tuomassa juhlatunnelmaa.
Tämä onkin aika kuvapainotteinen postaus, ja kuvia ehdin napsia lähinnä vain ennen juhlan alkamista, koska muuten aika menikin enimmäkseen keittiön puolella.
Harmittaa vaan kun makeista tarjottavista en ehtinyt ottaa kuvia, eikä niitä sitten muiltakaan löytynyt.Lieksasta kotoisin oleva Mummi on aiemminkin siirtänyt Lindalle karjalanpiirakoiden leipomisperinnettä ja oli nytkin apuna piirakoita urakoimassa.
Muumi puolestaan oli mukana talkoissa tekemässä kinkku- ja kasvispasteijoita.
Ruisnappeja näperreltiin sekä herkkusieni- että lohitäytteellä, niillä muuten on yleensä aina kova menekki juhlissa.
Voileipäkakkuja oli kahta laatua; lohi- ja kinkkuversiot.
Patonkien kanssa oli tarjolla hummusta (se muuten oli Lidlistä, koska sieltä saa niin hyvää) ja tuorejuustoja.
Lisäksi oli couscous-salaattia itsetehdyn tsatsikin kanssa sekä fetasalaattia.
Alkumaljoina oli tarjolla kuohuviiniä ja sitten ostettiin myös juhlia varten kaksi kuuden litran lasista hana-astiaa, joihin on jatkossakin kiva tehdä koristeellisia booleja sekä alkoholilla että ilman.
Tässä ope vilvoittelemassa ja nauttimassa skumppaa pikkusiskojen kanssa.Täytekakut tilattiin Branderilta, joka on meidän luottoleipomo. Tarjolla oli mansikka- ja vadelmakakkua.
Mulla oli tallella kuva pari viikkoa sitten harjoitukseksi tehdystä valkosuklaalimekakusta, joita syntyi juhliin kaksi sekä lisäksi Amandan loihtima appelsiinisuklaajuustokakku. Ida koristeli kakut hienoiksi, harmi kun en saanut niitä ikuistettua kuviin.
Lisäksi oli macaroneja ( Pirkka-pakastemacaronit on hyvä vaihtoehto ), vaahtokarkkivartaita ja irtokarkkeja.
Ohjelmanumerona oli myös käynti yläkerrassa sijaitsevassa museossa, jossa on esillä  Pitkäniemen mielisairaalan historian ajalta kerättyä mielenkiintoista aineistoa.  Mä en sinne nyt ehtinyt tällä kertaa, mutta tilasin kuvia näytettäväksi täällä.


Juhlat onnistuivat hyvin ja tarjoiluja riitti vielä kotiinkin vietäväksi. Sääkin suosi ja kohdalle osui aurinkoinen ja lämmin päivä. Jatkossa pääseekin sitten Helsinkiin vierailemaan kun viime vuodet on ajeltu pelkästään Turun suuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti